Вучић: Ми не замишљамо будућност, ми је градимо

У Врању је данас почела изградња јефтиних станова за припаднике Војске Србије и полиције, а председник Србије Александар Вучић поручио је да ће ти станови осигурати и олакшати будућност припадницима снага безбедности на југу Србије. 
1
Фото: Tanjug/ Dragan Kujundžić

"Ми не сањамо и не замишљамо будућност, ми је градимо. Свесни смо колико та будућност зависи од нас, нашег рада, труда, спремности да је направимо", рекао је Вучић у обраћању грађанима. 

Вучић је рекао да ће припадници служби безбедности у Врању везати свој живот за југ Србије и да ће и грађани бити сигурнији јер ће знати ко их чува и ко им помаже да се осећају сигурно.

Вучић је рекао да ће у првој фази бити изграђено 186 станова, у другој 198 станова, док ће у Србији бити изграђено укупно 8.022 стана. 

"То је живот за више од 8.000 породица, значи будућност за њих и сигурна будућност за све нас", рекао је Вучић.

Он је додао да ће станови у Врању бити продавани по цени од 400 евра по квадрату. 

"Када смо размишљали где да градимо станове, надали смо се оваквим местима, где је део инфраструктуре изграђен, вртићи, школе... Ово место је толико лепо да сам сигуран да ће они који граде у другим градовима, у Митровици, Краљеву, Нишу, Новом Саду, Београду, желети да на оваквим местима буду грађени странови", рекао је Вучић.

Иначе,Александар Вучић наставио је јутрос дводневну посету Пчињском округу, у оквиру кампање "Будућност Србије", обиласком Владичиног Хана.

Вучић је у том граду обишао реновирани део Предшколске установе "Пчелица", а испред вртића сачекали су га окупљени грађани.

Председник је дочекан на традиционалан начин, уз погачу и со.

У разговору са управом вртића, поручио је да ће сви запослени у предшколским установама имати све већа примања у наредном периоду и да држава жели да им омогући још бољи животни стандард.

Вучић је рекао да држава мора да показује бригу о деци и да ће помоћи тој предшколској установи да заврши реконструкцију, као и да заврше изградњу новог објекта.

Он је најавио да би нови објекат требало да буде готов за три-четири месеца.

Затражио је да се убрзају радови на обнови вртића и да се среди двориште.

Деца су председнику приредила представу, а уручила су му и пригодан поклон, односно слику на којој је исписана дечја песма.

Иначе, реконструкција дела вртића реализована је у оквиру пројекта проширење мреже установа за предшколско васпитање на територији општине Владичин Хан. Вредност пројекта је 16,29 милиона динара, од чега је Влада Србије издвојила око 13 милиона динара.

Пројекат се финансира преко кабинета министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику Славице Ђукић Дејановић.

Вртић тренутно прима 123 деце, а када буде проширен капацитет ће бити 150 места.

Фото: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Након обиласка, председник ће посетити фабрике намештаја за угоститељске објекте ГН Комерц и фабрике намештаја ДН Цомпанy у Владичином Хану.

Затим ће у Сурдулици обићи Дом за пензионере и стара лица.

Вучић ће, потом, у Врању положитиа камен темељац за изградњу станова за припаднике служби безбедности и обићи Винарију "Алексић".

Одатле ће отићи у Трговиште, где ће посетити фабрику дечијих креветаца "Симпо" Радовница и реконструисану зграду Средње стручне школе "Милутин Бојић", а затим и у Левосоје, у обилазак Основне школе "Вук Стефановић Караџић".

Председник Републике ће затим разговарати у Бујановцу са грађанима у центру тог места, а посету Пчињском округу завршиће обиласком фабрике "Јумко" у Врању.


„Смањићемо незапосленост“

Вучић је обишао фабрику намештаја за угоститељске објекте "ГН Комерц Инжењеринг" у Владичином Хану, а испред предузећа сачекали су га окупљени грађани. 

Мештани ове општине захвалили су председнику Србије на свему што је учинио за Владичин Хан, а неколицина њих обратила је се председнику са молбом да им реши проблем незапослености. 

Снежана Вуковић, која има 60 година, пожалила се Вучићу да нема посао већ 20 година и да њена породица живи од 20.000 динара, а да за комуналне услуге држави дугује око 1.000 евра. Рекла је да је њен син незапослен и питала председника како да реши тај проблем.

Вучић је рекао да разуме њен проблем, јер је и његова мајка у 56. години остала без посла, а да послодавци данас траже млађу радну снагу.

"Планирамо да отворимо нове фабрике у Владичином Хану и мисилм да ће тако и ваш проблем бити решен. Биће посла за грађане Владичиниг Хана. Надам се да ћемо те проблеме решавати убрзано, јер кад постоји и друга плата у породици, па макар она била и ниска, много је лакше", рекао је Вучић.


Председник је јуче почео кампању "Будућност Србије" обиласком трасе Коридора 10 у Грделичкој клисури, а затим се заједно са премијерком Аном Брнабић обратио градајанима Пчињског округа у центру Врања. 

У обраћању грађанима, поручио је да су симболи његове политике аутопутеви, инвестиције и запошљавање грађана, те да је уверен ће народ разумети ко се понаша одговорно.

Поручио је да Врању недостаје још један велики инвеститор, велика фабрика која би обезбедила посао тако да становници знају да и њихова деца имају будућност, а не само наду, и да знају да ту могу да остану.

Обилазећи деоницу Коридора 10 кроз Грделичку клисуру, рекао је да је поносан што Србија показује да може да гради најмодерније аутопутеве и најмодерније и најзахтевније објекте и да су радови на Коридору 10 у Грделичкој клисури на понос целој Србији. 

Посебно је истакао тунел Манајле, дуг скоро два километра, који, каже, изгледа предивно и импресивно је урађен, баш као и мост Врла, на улазу у Владичин Хан, каквих нема много у целој Европи. 

Председник Вучић ће у оквиру кампање "Будућност Србије" обићи свих 29 округа и више од 100 општина широм Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести