Вучић: Уџбеници српског, историје и географије - убудуће српски!

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић објавио је да је са првим потпредседником Владе и министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем, данас договорио да министарство и Влада крену у измену два закона како би створили услове да држава сачини уџбенике за основну и средњу школу за српски језик и књижевност, историју и географију.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

Вучић је на Инстаграм налогу "будуцностсрбијеав" навео да је имао важан разговор са Ружићем о, како је нагласио, "једној од најважнијих тема за нашу Србију".

"Србија је слободна и независна земља, и управо због тога, ови најзначајнији уџбеници морају да буду део српског издаваштва и посао од највишег јавног интереса. Живела Србија!", поручио је Вучић и објавио фотографије са састанка.

Радна група за уџбенике за чување националног идентитета

БЕОГРАД: Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је да је на данашњем састанку са председником Александром Вучићем разговарао о иницијативи председника да држава сачини уџбенике за очување националне историје и идентитета - за српски језик и књижевност, историју и географију.

У саопштењу, Ружић је навео да је дао налог да се формира радна група која ће реализовати иницијативу председника.

"Садржаји уџбеника за предмете који су важни за наш национални идентитет морају да буду пажљиво бирани. Најпре, требало би да изменимо Закон о уџбеницима, да позовемо ауторске тимове кроз јавни позив и формирамо тим који ће припремити и израдити уџбенике, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за унапређивање образовања и васпитања", рекао је Ружић.

За тај процес, према његовим речима, био би задужен Завод за уџбенике, као једини државни издавач.

"На недавном састанку са представницима Завода за уџбенике разговарали смо о реорганизацији те установе и сматрам да би на овај начин Завод допринео додатном обезбеђивању квалитета уџбеника за нашу децу", изјавио је Ружић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести