ВУЧИЋ УГОСТИО ПАТРИЈАРХА, СВЕТИ АХИЈЕРЕЈСКИ САБОР СПЦ И ДОДИКА Никада нећемо пристати на независно Косово!

Председник Републике Србије Александар Вучић угостио је данас на ручку патријарха српског Порфирија, Свети архијерејски Сабор СПЦ и председника Републике Српске Милорада Додика.
1
Фото: Instagram/bucucnostsrbijeav

- Са патријархом српским Порфиријем, Светим архијерејским Сабором СПЦ и председником Републике Српске Милорадом Додиком разговарао сам о тежини тренутка и изразио захвалност на томе што се баве питањем наметнуте резолуције о Сребреници, као кључним питањем за опстанак српског народа. Иако смо се борили и уложили огромну енергију како бисмо им се супротставили најјаче и најснажније могуће, без ваше снаге и подршке то не бисмо могли - истакао је Вучић па наставио:

- Сваким даном на различите начине покушавају не само из душе и срца, већ и физички да нам у потпуности одвоје Косово и Метохију. Наш народ на КиМ је изложен бруталном прогону који се неће лако зауставити. Супротставићемо се свим политичким средствима и чинити све за наш народ на КиМ и наравно никада нећемо пристати на независно Косово.

У овим нелаким временима једина позитивна ствар је да се Србија и Српска економски развијају добро и да иде боље од очекиваног, имајући у виду ситуацију у свету - закључио је председник Србије.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести