Вучић упознао Боцан-Харченка о ескалацији насиља над Србима на КиМ

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић  разговарао је данас са амбасадором Русије Александар Боцан-Харченком о најновијој ескалацији насиља над српском заједницом на Косову и Метохији, обавестио га о јучерашњим дешавањима и изразио забринутост због екстремног насиља и подмукле дискриминације Срба, са зебњом да се ситуација развија у веома лошем смеру.
Танјуг/Јадранка Илић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Вучић је додао да такво понашање има за циљ подизање тензија у целом региону, због чега је захтевао хитно повлачење Куртијевих специјалних јединица и реакцију међународне заједнице која би гарантовала безбедност Срба на КиМ, саопштила је прес служба председника.

Током састанка, Вучић је истакао да Србија, упркос најбруталнијем кршењу свих међународних споразума, наставља да води одговорну политику мира и стабилности и поновио захвалност на принципијелном ставу и подршци Руске Федерације суверенитету и територијалном интегритету наше земље.

Боцан-Харченко је истакао да званична Москва прати сва догађања и да ће пренети све информације које су му данас предочене.

Он је истакао да Русија разуме сву деликатност ситуације и да примећује пораст агресивности Приштине, која може да има озбиљне последице.

"Москва има најозбиљнији приступ у праћењу развоја ситуације и схватамо да овакав развој догађаја може да изазове озбиљну кризу, чак експлозију у целом региону", рекао је  Боцан-Харченко. 

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести