(ФОТО) ВУЧИЋ УРУЧИО ГРЕНЕЛУ ОРДЕН: „Обогатио је односе Србије и САД“

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић уручио је  данас Орден српске заставе првог степена бившем изасланику Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричарду Гренелу за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава.
2
Фото: TANJUG/ AP Photo/Darko Vojinovic

"Данас имам част да у име грађана Србије искажем захвалност  човеку који је за кратко време неумерним радом извршио значајна утицај на односе између Србије и САД и суштински обогатио везе између наших народа", истакао је Вучић у Председништву Србије.

Казао је да улога Гренела у дијалогу Београда и Приштине не само  доприносила регионалном миру и стабилности већ и играла кључну улогу у јачању веза између САД и Србије.

Вучић је на Сретење, 15. фебруара, поводом Дана државности Србије, одликовао заслужне појединцима и институције, међу њима је био и Гренел, али није био у могућности да присуствује церемонији уручивања одликовања.

Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Гренел је тада на Твитеру навео да му је одликовањем одата највећа почаст.

"Хвала српском председнику Александру Вучићу, Влади Србије и народу Србије за ово велико признање. Данас ми је одата највећа почаст Орден српске заставе првог степена", навео је тада Гренел.

Фото: TANJUG/ AP Photo/Darko Vojinovic

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести