Вучић: Сви у Београд 19, да покажемо колико је јака пристојна Србија

ЗРЕЊАНИН: Председник Србије Александар Вучић позвао је данас из Зрењанина, са централног скупа у оквиру посете Средњебанатском округу, грађане из тог дела Србије, али и целе земље, да дођу у Београд на скуп 19. априла и да покажу колико је снажна демократска, национална, али и модерна, поштена, пристојна и јака Србија. 
1
Фото: Tanjug

"Да им покажамо колико нас је и да ћемо чувати нашу Србију од силеџија и насилника и да ћемо оловком и марљивим радом да решавамо нашу будућност, а не тестерама и вешалима", рекао је Вучић, поводом најаве његових политичких противника да ће радикализовати протесте.

Ми ћемо увек да им одговоримо на миран и цивилизован и демократски начин. Нама није потребно никога да нападамо, нити било какво насиље да проводимо, истакао је:

"Насиље у Србији не сме и силедзије неће проћи", поручио је Вучић и додао да управо зато жели да грађани дођу 19. у главни град да би показали колико је оних који само желе пристојну и модерну Србију.

"Следе избори на којима ћемо најубедљивије да их победимо", поручио је Вучић. 

Фото: Tanjug

Ускоро градња аутопута БГ-ЗР и ЗР - НС

Вучић је најавио да ће за мање од годину дана почети брза градња аутопута Београд - Зрењанин и Зрењанин - Нови Сад. 

Вучић је рекао да ће градња почети кад буду завршене све потребне студије, пројекти и дозволе и нагласио да ће тај аутопут допринети развоју тог дела Србије.

"Гледаћемо да убрзамо све то и да кренемо у брзу градњу аутопута Београд - Зрењанин и Зрењанин - Нови Сад, да увежемо Зрењанин у велики прстен и да привлачимо велике инвеститоре", навео је Вучић.

Истакао је да ће тај аутопут пуно значити не само за средњебанатски округ, већ и севернобанатски округ.

Фото: Tanjug

Брнабић: О нашем раду говоре дела, а не речи

Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је данас у Зрењанину да је поносна што је део тима председника Србије Александра Вучића, који је увео у праксу да Србија поново побеђује.

Пристојна Србија увек је побеђивала, победила је и у среду у Крагујевцу где су додељени кључеви станова за младе научнике, рекла је Брнабић.

Она је истакла да је Србија победила и јуче у Голубцу где је отворена обновљена Голубачка тврђава, као и данас у Зрењанину где је постављен камен темељац за кинеску фабрику гума Линглонг и да ће победити у Сечну када ће поново бити отворена производња ИМТ трактора.

“Коначно знамо где идемо. Вучић је увео праксу да Србија поново побеђује”, рекла је премијерка окупљенима на Тргу слободе у Зрењанину, где је одржан завршни скуп у оквиру посете Средњебанатском округу, а у склопу кампање “Будућност Србије”.

Брнабић је казала да је у Србији до 2014. године била пракса да политичари много говоре, јер су имали мало резултата и истакла да је то промењено доласком на чело Владе Србије садашњег председника Александра Вучића, који је променио однос према раду, грађанима.

Истакла је да дела говоре више од 1.000 речи и у том смислу истакла Железару у Смедереву, која је за две године опет постала највећи извозник у Србији и где је сачувано 5.000 радних места, као и РТБ Бор, где је такође сачувано 5.000 радних места, а инвестирано је милијарду 260 милиона долара.

“Говорио је да ми нисмо власт, већ да имамо одговорност и да морамо бити у служби грађана”, казала је Брнабић и додала да је Вучић увео да се свакога дана ради од 7.30 по 10, 12 сати, те да је тај однос дао резултате.

Као два највећа резултата издвојила је то што је отворе први икада у Србији Научно технолошки парк у Београду, а у изградњи су још два у Новом Саду и Нишу, као и то што је по први пут у историји наше земље завршен Клинички центар и то у Нишу.

Пастор: Србија домовина и Мађара

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор поручио је данас у Зрењанину да се војвођански Мађари у средњем Банату осећају као свој на своме, а да Србију доживљавају као своју домовину и да им је из тог разлога важан њен напредак и развој.

"Ми верујемо да је могућ развој Србије и спремни смо радити и поднети терет за стварање бољих егзистенцијалних услова, јер Србију доживљавамо као своју домовину и није нам свеједно како ће се овде живети”, казао је председник Скупштине АП Војводине.

Пастор је на Тргу слободе у Зрењанину у оквиру кампање “Будућност Србије”, у обраћању на мађарском, а како је након тога рекао на српском, захвалио члановима мађарске заједнице што су дошли на скуп, али их је истовремено и прекорио.

"Прекорио сам их зато што су дошли без националних симбола", рекао је Пастор и објаснио да ношење националних симбола није национализам, већ очување идентитета, културе, као и да показује ко су, шта раде...

“Живимо у држави која последњих 15 година обезбеђује пуну заштиту националних мањина у складу са Уставом”, казао је Пастор и додао да мађарска заједница нема чега да се стиди, већ да је својим учинком допринела просперитету Србије.

Приметио је да се део такозваних објективних мађарских медија у Војводини ”спрда на рачун његовог односа са председником Србије” и навео да претпоставља да тиме желе да повреде Александра Вучића.

“Овде се каже да се за рагом никада не диже прашина, већ само за добрим коњем”, поручио је председник Скупштине АП Војводине.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести