Вучић: Велико разочарање што су САД прихватиле захтев ПР о куповини ракета

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија наставити да се понаша одговорно и да доприноси стабилности на Балкану, као и да ће радити на очувању српско-америчких односа, упркос чињеници да су САД одлучиле да прихвате захтев Приштине о куповини противтенковских ракета "Јавалин".
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

Вучић је примио амбасадора САД Кристофера Хила који га је обавестио о тој америчкој одлуци за коју је председник рекао да је "велико разочарање" за Србију.

 Како је амбасадор Хил навео, Стејт Департмент ће тај захтев Приштине да упути америчком Конгресу, чиме почиње званична процедура.

Председник Вучић је рекао да је ова информација велико разочарање за Србију, али да ће наша земља, заједно са САД, радити на очувању српско-америчких односа, наводи се у саопштењу.

"За нас је од највеће важности да мир у региону не буде нарушен и Србија ће наставити да се понаша одговорно и да доприноси стабилности на Балкану", рекао је председник Вучић.

У саопштењу се додаје и да су Вучић и Хил разговарали о даљем унапређењу српско-америчких политичких и економских односа, међународној позицији Србије, ситуацији на Косову и Метохији и наставку дијалога са Приштином, као и о актуелним  геополитичким дешавањима.

Председник Вучић је нагласио да је Србија заинтересована за јачање економске сарадње са САД на свим нивоима и да очекује пораст америчких инвестиција у нашој земљи, с обзиром на добра искуства постојећих улагача, саопштила је Служба за сарадњу Председника с медијима.

Председник је истакао да је за нашу земљу неопходно да се настави рад на јачању, не само путне инфраструктуре, већ и енергетске, и најавио да се ускоро очекује потписивање значајних уговора између Србије и САД за развој инфраструктуре.

Добри односи Србије и САД утицали су и на стварање погодног терена за ширење економске сарадње две земље, закључили су саговорници.

Двојица саговорника су разговарали о билатералној сарадњи, као и о ситуацији у региону.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести