Вучић: Вујић учинио много на приближавању Србије и САД

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са Дејвидом Вујићем, последњим из групе Американаца српског порекла, који су радили на свемирском програму Аполо шездесетих и седамдесетих година прошлог века, и том приликом рекао да смо у Србији поносни на њих и њихов допринос том великом достигнућу за човечанство.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Dejvidom Vujićem Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са Дејвидом Вујићем Фото: Танјуг/видео

Вучић је захвалио Вујићу што, иако Американац по рођењу, није заборавио своје корене и што на најбољи начин представља српски народ у Америци.Он је рекао да су људи као Дејвид Вујић много учинили и чине за приближавање Србије и Америке, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије.Вујић је испричао да је његова породица увек с поносом чувала српски језик, веру и обичаје и трудила се да окупи српску заједницу у њиховом граду и шире.

Он је са председником Вучићем поделио успомене и анегдоте из рада на свемирском програму Аполо и детаље из мисије на Месец.Председник Вучић је рекао да је импресивно из прве руке слушати таква сведочанства и захвалио Амбасади САД и амбасадору Кајлу Скоту што су, у оквиру обележавања 50. годишњице слетања на Месец, подсетили на заслуге „српске Аполо седморке“.

Он је подсетио на свој ранији сусрет са Дејвидом Вујићем пре две године у Вашингтону и његове савете да се Србија посвети дигитализацији и модерним технологијама, што је сада један од главних праваца у раду наше Владе.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести