Вучић: За 15 дана сви пензионери добијају по 5.000 динара

БЛАЦЕ: Сви пензионери у Србији добиће за 15 дана једнократну помоћ од 5.000 динара, најавио је данас председник Србије Александар Вучић.
d
Фото: Председништво Србије

Председник је током обраћања грађанима у Блацу захвалио пензионерима сто су имали веру у државу и знали да само тешким мерама српска економија може да се дође до спасавања српске привреде.

"Данас српска привреда није у кризи, већ расте и рашће још већом брзином у будућности. Хвала пнезионерима и ја очекујем да, поред повећања пензија, за 15 дана сваки пензионер у Србији добије 5.000 динара једнократну подршку и гледаћемо да то долази све чешће", поручио је Вучић.

До краја године Блаце-Белољин, у Куршумлији фабрика наменске

Вучић је најавио да ће државна фирма наменске индустрије отворити погон у Куршумлији за машинску обраду метала, за новог Лазара и Милоша.

Он је то рекао обраћајући се грађанима у Блацу, где је данас започео посету Топличком округу у оквиру кампање Будућност Србије.

"Југоимпорт СДПР ће у том погону за пола године да запосли 80 радника, а за мање од три године укупно 300 људи, што је за Куршумлију велика ствар", нагласио је Вучић.

Држава се, каже, на тај потез одлучила пошто ниједан стани инвеститор није хтео у Куршумлију, због лоше инфраструктуре.

Фото: Председништво Србије

Због тога држава и улаже у путете, рекао је председник који је посету Топлици и започео обиласком радова на реконструкцииа пута Блаце - Белољин.

Радовиу ће, каже, бити завршени до краја године, најавио је данас председник Вучић током обиласка радова.

Он је након разговора са грађанима и извођачима рекао да да ће Топлички округ добити врхунски пут у дужини од 11,5 км који ће бити проширен на 7,1 метар и боље саобраћајно повезати Блаце и Прокупље.

Вучић је рекао да да би требало урадити и пут Рударе - Мердаре.

Председник је истакао да држава пуно улаже у изградњу путева, само у пут Блаце - Белољин биће уложено 4,5 милиона евра, јер је то услов да дођу страни инвеститори.

Како је рекао, планирано је и веће присуство војника у Куршумлији, што ће донети и више посла за малу приведу.

Вучић додаје да ће држава помоћи прераду у прехрамбеној индустрији и довести потенцијалног инвеститора у тај крај, познат по воћу и поврћу, који би добио субвенцију већу од предвиђених до 50 одсто, и до 70 до 80 одсто.

Председника су у насељу Бела Земља дочекали председник општине Блаце Милан Цхурчић и извођачи радова.

Радови на путу започети су 13. септембра, а уколико све буде по плану односно ако временски услови то дозволе око 12 км пута биће завршени до 31. децембра.

Вредност радова је 504 милиона динара, које је издвојила држава Србија.

Након реконструкције пут ће бити шири за нешто више од једног метра, тако да ће бити широк 7,1 метра.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести