Вучић: За 2,5 године очекујемо "револуцију" у нашим болницама

БЕОГРАД: За Инситут за мајку и дете у Београду биће издвојено 263 милиона динара, за изградњу новог стерилног блока, односно одељења за трансплантацију коштане сржи, најавио је данас председник Александар Вучић, после обиласка те установе.
d
Фото: Танјуг/Раде Прелић

"Данас смо се договорили, у петак ће имати новац на рачуну - 263 милиона динара за још један стерилни део у Интитуту, да бисмо још више деце могли  да лечимо", пренео је Вучић новинарима.
Изнео је и податак да је у Инситуту од оснивања урађено 294 трансплантације коштане сржи.

"Та деца су толико дивна... не можете да се не дивите њиховој храбрости. Када вама дође да заплачете, дође вам да се постидите, када видите њихову храброст", рекао је Вучић.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Председник је навео да је у Институт до сада уложено 142 милиона динара, а да ће у комплетну обнову бити уложено још око 20 милиона евра.
"То је огроман новац, и као што у Лозници дајемо 30 милиона евра у болницу, улажено у Ваљеву, у нову зграду Инфективне клинике у Београду, у нове клиничке центре... У року од две - две и по године, очекујемо недвосмилсено видиљиво, на сваком кораку, буквално револуцију у нашим здравственим центрима, болницама и клиничким центрима", истакао је Вучић.

Додао је да је дирљиво видети љубав лекара и медисицнких сестара, али пре свега мајки, према болесној деци, која се храбро боре за живот и будућност.
Поносан је, додао је, на наше лекаре који су обезбедили да људи из света доводе децу децу на лечење.

"За државу је важно да додатно појачамо моцгухност останка наших лекара и сестара, кроз даље повећање плата. И то убрзано. Да их замолимо да се и даље труде и боре за нашу децу као и до сада", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести