ВУЧИЋ: Завршавамо ПОРОДИЛИШТЕ у Врању до маја, биће најмодерније и најлепше

ВРАЊЕ: Председник Србије Александар Вучић рекао је данас приликом обиласка манастира Лепчинце да ће породилиште у Врању бити завршено до маја.
Танјуг/Сава Радовановић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Он је рекао да ће четири милиона динара бити опредељено за дечије одељење.

"Породилиште у Врању биће најлепше и најмодереније. У Врању се роди годишње 1.249 беба, када бисмо у Врању имали 1. 600 или 1. 700 беба то би био спас", рекао је председник.

Он је рекао да га брине, што немамо деце, али да је Србија дигла стопу фертилитета са 1,46 одсто на 1,63 одсто, али да морамо више.

" И код нас је веома лоше, а код других у региону је ужасно. И код Хрвата и Бугара и код Албанаца. Они су још гори од нас. Морамо да дигнемо стопу фертилитета и то је један део нашег програма. Причали смо да буде  1,75 одсто, па онда даље да постављамо нове циљеве, јер то није питање само новца, џабе, подижемо све. То је питање и свести, и савести, и разумевања да све што градимо, морамо да оставимо некоме иза нас", рекао је он.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Председник Вучић је посетио манастир Светог великомученика Пантелејмона у селу Лепчинце, у близини Врања и најавио да ће у наредним годинама више обилазити манастире у Србији и видети како може да им помогне.

"Рекао сам себи да ћу да покушам у наредним годинама бар 80 одсто светиња наших у Србији да обиђем и свуда бар понешто да помогнем", рекао је Вучић током обиласка манастира.

Подсетио је да је раније обећао да ће обезбедити помоћ за манастиар Прохор Пчињски, који је једна од наших највећих светиња.

"Ми ћемо покушати да направимо у оквиру онога о чему смо причали - интегралном развоју, да развијемо верски туризам. Када одете у наше прелепе манастире, и Раваницу, Студеницу, Жичу, Сопоћане и друге више пута, онда људи траже и нова места, пре свега православне светиње којих је највише. Али имате и исламских и многих других, на пример јеврејских. У оквиру тог програма, желећемо да понудимо људима да обиђу што је могуће више места, али да створимо неке садржаје. И да гледамо да помогнемо свако од тих места", навео је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести