Вучића испред Вахдетин палате дочекао Ероган

ИСТАНБУЛ: Председник Србије Александар Вучић састао се нешто после 10 часова у Истанбулу са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, а српског председника испред Вахдетин палате, званичне резиденције турског председника, сачекао је Ердоган.
д
Фото: Инстаграм

Током радног доручка, два председника ће разговарати о билатератним односима, економској сарадњи и односима у региону, а једна од тема биће и нови турски инвеститори у нашој земљи, унапредење и даљее јацање билатералне и економске сарадње Србије и Турске, као и о регионална и медународна питања

Како је Вучић казао синоћ, по доласку у Истанбул, грађани Србије ће резултате ове посете моћи да виде за неколико месеци и у наредним година указујући на то да су те инвестиције које долазе из Турске важне јер долазе у ванградске и мање средине.

Један од пројеката о којима ће разговарати два председника јесте и изградња ауто-пута Београд-Сарајево, а очекују се и разговори на тему односа у региону - ситуације у БиХ, наставка дијалога Београда и Приштине.

Председници Вучић и Ердоган састали су се до сада више од десет пута.

Фото: Инстаграм


Доручак са погледом на Босфор

Председник Србије Александар Вучић, који борави у посети Турској, састао се у Истанбулу са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом.

"Доручак и разговор у четири ока са погледом на Босфор", написао је Вучић на Инстаграм налогу будуцностсрбијеав, уз видео снимак састанка.

Вучић је јуче по подне допутовао у Истанбул.


Вучић и Ердоган су се последњи пут сусрели у септембру прошле године у Истанбулу, а тада је председник Србије истакао да је веома важно за нашу земљу да има добру комуникацију са Турском.

Ердоган је био у званичној посети у Србији 2017. и 2019. године када је са председником Вучићем, како је навео тада, поставио нови циљ о трговинској размени који подразумева размену од две милијарде долара краткорочно, а пет милијарди дугорочно.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести