Вучићев Инстаграм будућностсрбије прати 48 000 људи

БЕОГРАД: Налог председника Србије Александра Вучића на Инстаграму @buducnostsrbijeav прати 48 хиљада људи, а за годину дана од како је отворен на њему је објављено више од 1.100 фотографија - од састанака са светским државницима до приватних постова, преноси Блиц.
av
Фото: Printscreen

Вучић је @buducnostsrbijeav налог отворио пре тачно годину дана, а уређује га саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић.

"Инстаграм налог @buducnostsrbijeav је први председнички налог, отворен у фебруару прошле године. Назван је по кампањи коју смо тада почели. Председник са њега све више комуницира са јавношћу, постао је наш портал за слање важних политичких порука и често се медији позивају на објаве на нашем налогу. Поред инстаграма председник има званична председнички тњитер и фејсбук налог, tw -@predsednikrs и fb-@buducnostsrbijeav. Сва три уређујем ја, а имам још две сараднице у тиму које одговарају на питања грађана и помажу у одржавању налога", каже за “Блиц” Сузана Васиљевић.

Она открива да председник инсистира да фотографије буду што “обичније” тако да их она прави телефоном.

"Знам да понекад нервирам све фотографе, али шта ћу, свако јури своју најбољу слику. На Инстаграму људи воле да виде детаље из његовог живота које иначе немају прилике да виде тако да су то моје омиљене објаве, каже она.

Пишу им често пратиоци, а како каже, председник на свом телефону има инсталиран налог тако да све сам прати и чита, често сугеришуци шта да одговоре.

Осим поменутог налога, на инстаграму постоји и готово идентичан профил @avucic који често у забуну доведе и поједине светске званичнике, па уместо да означе државнички налог, грешком обележе страначки.

На питање “Блица” зашто постоје два скоро идентична налога која збуњују пратиоце, али и меша надлежности председника државе и странке, Васиљевић каже:

"Овај други налог је страначки, председникова идеја је била да прати само његове активности као лидера странке, али они за сада само копирају наше објаве и преузимају наше фотографије".

Надам се да ће то у кампањи престати да раде, каже Васиљевић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести