Вучић: Повезаћемо целу ФРУШКУ ГОРУ добрим путевима, крећемо да радимо пут до Руме

ВЕЛИКИ РАДИНЦИ: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Великим Радинцима, где је обишао реконструисани пут од тог места до Сремске Митровице, да ће цела Фрушка гора бити повезана добрим путевима и да ће одмах кренути и да се ради пут до Руме.
Танјуг/Владимир Шпорчић
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Хвала што сте овде, рекао Вучић грађанима који су се окупили у великом броју.

"Жао ми је што сте морали да чекате 50 година да имате пристојан пут. Отац Душан ми је рекао да вам је потребан и пут до Свилоша, Лежимира и још до Руме да направимо шест километара, како бисмо везали целу Фрушку гору и то ћемо одмах да кренемо да радимо", рекао је Вучић.

Хвала на томе што умете да поштујете то што држава може да уради, поручио је председник.

Истакао је да се гради Фрушкогорски коридор који ће повезати то место са Новим Садом.

"Већ за месец дана отварамо аутопут Рума - Шабац и нећете морати да пролазите кроз насељена места и да губите време, већ да идете директно до Београда и Шапца", навео је Вучић.

Подсетио је да је држава спровела тешке мере и истакао да сада Србија највише пропорционално својој величини гради аутопутева и брзих саобраћајница у Европи.

Поручио је грађанима да пријаве децу за добијање новчане подршке од државе, као и пензионере да се пријаве за пензионерску картицу, која ће има омогућити много погодности.

Пензионери који имају регистроване аутомобиле на своје име имаће, на пример, попуст за путарину од три одсто, рекао је Вучић.

Подсетио је да ће од октобра бити повећане пензије 5,5 одсто, а од јануара још 14,6 одсто, што је више од 20 одсто.

"У Митровици морамо још да додамо 17.000 квадрата за болницу и дом здравља, што је улагање од 30 милиона евра, али то је важно за људе у овом делу Србије. Што смо обећали, то ћемо и да урадимо", казао је Вучић.

"Имамо неодговоне људе у Приштини, наше је да чувамо мир, али они морају да знају - време прогона и протеривања српског народа без одговора српске државе је давно прошло. Српска држава ће штити и чувати свој народ, штити своју земљу", истакао је председник Вучић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести