Вучићу додељена специјална награда Мишићевих дана

ВАЉЕВО: Председнику Србије Александру Вучићу данас је додељена специјална награда Мишићевих дана - реплика сабље војводе Живојина Мишића.
aleksandar vucic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Ову уникатну реплику, на отварању 26. Мишићевих дана, у Вучићево име примио је Дејан Савић, саветник за културу у кабинету председника Србије, саопштила је Општина Мионица.

Награду је уручио председник општине Мионица Бобан Јанковић који је истакао да је Мишић синоним борбе за народ.

‘‘Мишић је симбол пожртвовања, храбрости, поштења, посвећености и стратегијске генијалности. Ниједна реч, ниједна стилска фигура, никаква реторичка бравура нису довољни да на прави начин одају почаст човеку који је поникао у нашем Струганику и златним словима сеј уписао у анале светске историје. Посебна ми је част што ове године уручујемо посебан поклон председнику Републике Србије Александру Вучићу за његове економске победе за Србију и њене грађане, и очување мира и стабилности’‘, рекао је Јанковић и додао да Мионица по узору на свог славног војводу мора наставити да ради у корист грађана.

Дејан Савић је захвалио на прелепој добродошлици и урученом поклону у име председника Александра Вучића.

‘‘Преносим вам поздраве од нашег председника који пођеднако мисли и на Мионицу, и на Врање и на Суботицу. На свако место у нашој Србији. Наша држава корача крупним корацима напред и сви то осећамо’‘, рекао је Дејан Савић.

Јанковић је затим уручио и највећа општинска признања „Златну плакету Војвода Живојин Мишић“ генерал-мајору Слађану Стаменковићу и потпуковнику Александру Думићу за заслуге у области војне науке и доктрине.

У оквиру умерничко-забавног програма на отварању 26. Мишићевих дана наступила је Даница Црногорчевић.

Мишићеви дани трају од од 18. до 24. јула.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести