Вучковић: За ДС би одлука о учешћу на изборима била добра

БЕОГРАД: Народна посланица ДС Наташа Вучковић изјавила је вечерас да ће та странка ускоро на Главном одбору још једном размотрити одлуку о бојкоту избора и сматра да би одлука о изласку на парламентарне изборе била добра за ДС, под условом да се формира једна европска, демократска листа сродних партија.
natasa vuckovic
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

Вучковић је у емисији "Упитник" на РТС рекла да мисли да треба преиспитати останак Демократске странке у Савезу за Србију (СзС), у којем, како је навела, постоје бројне странке са којима ДС нема додирних тачака.

ДС има прилику да у наредних недељу-две када се очекује Главни одбор, донесе одлуку о томе на који начин ће учествовати на предстојећим изборима. ДС сада има прилику да процени да ли је била добра одлука из септембра о бојкоту избора и, по мом мишљењу, исправи ту одлуку тако што ће одлучити слично као Заједно за Србију Небојше Зеленовића да изађе на локалне изборе, рекла је Вучковић.

Она је навела и да ДС планира уједињење са странком Заједно за Србију Зеленовића.

Вучковићева истиче да би лично предложила и да очекује да ће странка донети другачију одлуку о изласку на парламентарне изборе, наводећи да би ту одлуко требало условити тиме да постоји једна европска демократска листа сродних партија, за разлику од, како је рекла, других партија окупљених у СзС које имају десне и националистичке елементе.

Мислим да сада имамо другачије околности и да ће ГО ДС разматрати те другачије околности и ја се надам да ће донети неке другачије одлуке, казала је Вучковић.

На питање да ли би то значило и излазак ДС из СзС, Вучковић је рекла да би "можда и то значило".

Ја мислим да ДС треба да размотри своје учешће у раду и деловању те коалиције, с обзиром на бројне неспоразуме и несагласности са неким чланицама те коалиције, са којима ми програмски немамо никакве заједничке додире, рекла је Вучковић.

Она каже да има утисак да постоје странке демократске и европске оријентације, које би са ДС могле да чине један веома снажан опозициони блок који би грађанима заиста пружио шансу да изразе своје неслагање са владајућом већином.

Ми смо нешто кренули у том правцу уједињавања сродних демократских партија, додала је Вучковићева.

Посланица ДС је рекла да Општински одбор ДС у Параћину и градоначелник Саша Пауновић имају пуно разлога за учешће на локалним изборима, али да прилику да бирају своју власт треба да добију и грађани других општина у Србији.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести