Вуку Јеремићу забрањен улазак на КиМ

Председнику Народне странке Вуку Јеремићу албанске власти у Приштини данас су забраниле улазак на Косово и Метохију, где је у Грачаници требало да присуствује скупштини Покрајинског одбора партије, саопштила је Народна странка.
vuk jeremic
Фото: Youtube/ NewsMaxAdria

Како се наводи у саопштењу, возило у којем се налазио Јеремић заустављено је и задржано више од два сата приликом преласка административне линије, после чега му је уручена писана забрана уласка.

Из ове странке напомињу да је њихова политика да је Косово и Метохија неотуђиви део Србије и поручују да "повратак покрајинске администрације у уставно-правни поредак Србије мора бити дугорочни циљ сваке одговорне власти, колико год то деловало тешко у светлу актуелних околности".

Овим поводом огласила се министарка спољних послова привремених приштинских институција Доника Гервала Шварц, која је потврдила да је то министарство спречило Јеремића да уђе на КиМ, упоредивши политику председника Народне странке са политиком руског председника Владимира Путина.

"Јеремићева подршка ''реинтеграцији'' независног и сувереног Косова у Србију слична је Путиновом плану ''реинтеграције'' Украјине - то је рецепт за рат", тврди Гервала.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести