Вулетић: Пат позиција, после става Немачке

БЕОГРАД:  Социолог и политички аналитичар Владимир Вулетић оцењује да је косовско питање дошло у пат позицију, јер се Немачка залаже за независно Косово у садашњим границама, што, каже, не би могло да прође на референдуму у Србији, који мора да се распише. 
Sociolog i politički analitičar Vladimir Vuletić Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Владимир Вулетић

Коментаришући изјаву немачке канцеларке Ангеле Меркел да нема промене граница на Западном Балкану, он је за Пинк тв рекао да то није ништа ново, да се Немачка залаже за границе дефинисане када су признали независност Косова.

Додаје да су они важан актер у решавању косовског проблема и да њихов глас мора да се слуша и чује, али да је проблем у њиховом ставу што и када би неко желео да га спроведе, то мора да иде на референдум у Србији.

"Да ли неко ко заиста жели решење косовског питања полази од препоставке колико је вероватно да би такав предлог, који подразумева садашње границе, прошао на референдуму у Србији", пита Вулетић.Додаје да то не даје простор да се косовско питање реши, те да је сада настала једна пат позиција. 

"С једне стране Немачка се залаже за то решење, са друге стране такво решење не би могло да прође на референдуму у Србији", појаснио је он.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести