Вулин: Да није створена Република Српска, Срба у БиХ не би било

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас, реагујући на најновије изјаве председника Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића да Срба у Босни и Херцеговини не би ни било да својом борбом нису створили Републику Српску.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin  Foto:Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

"Када следећи пут буде требало одговорити на питање зашто Срби морају да живе уједињени, биће довољно цитирати изливе лажи, глупости и мржње Бакира Изетбеговића и све ће бити јасно. Да својом борбом нису створили Републику Српску, Срба у Босни и Херцеговини којом влада Изетбеговић једноставно не би било", изјавио је Вулин.

Министар Вулин је, како се наводи у саопштењу МУП-а, рекао да Изетбеговић зато и ћути када га питају зашто нико није одговарао за покушај убиства Александра Вучића у Сребреници и зашто се никада није поклонио пред масовним гробницама Срба побијених у Сарајеву.

"Мржња која носи Изетбеговића трује односе Бошњака и Срба и најављује тешка времена за Босну и Херцеговину", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин реагујући на најновије нападе Бакира Изетбеговића на Србију и све Србе, додаје се у саопштењу.

Изетбеговић је јуче изјавио да је Србија доказала да нема право да влада над Косовом, док је говорећи о односу Србије према БиХ рекао да је познато да је српска страна предвођена Слободаном Милошевићем и Радованом Караџићем етнички очистила од несрба пола територије БиХ.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести