Вулин: Доследна и безусловна Вучићева политика мира

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин одбацио је данас као неосноване нападе бошњачке Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића на председника Александра Вучића кога оптужује да има територијалне претензије према Босни и Херцеговини.
 Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin  Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Србије Александар Вулин Фото: Танјуг/видео

"Пре него Бакир Изетбеговић изговори име Александра Вучића најпре би морао да се извини што још увек није пронађен ни налогодавац ни извршилац покушаја убиства Александра Вучића у Сребреници. Како решавају тај случај таква им је и држава, или је нема или је неспособна или подржава нападе на Србе", навео је Вулин у саопштењу за јавност.

Како је саопштило Министарство одбране, он је истакао да је Вучић једини државник на Балкану чија је политика мира доследна и безусловна али и државник који са друге стране нема искреног саговорника".

"Вучић је изабрао да штити Србе где год да живе а срамота је и БиХ и ЕУ што Вучић има разлога да Србе чува од СДА која у свом програму има уништење Републике Српске. Грађански рат у БиХ је почео убиством српског свата а Исламска декларација Алије Изетбеговића га је припремила и најавила. Изетбеговићево пребацивање кривице за грађански рат у БиХ на Србе је лицемерно колико и Изетбеговићева изјава да поштује Устав БиХ али и да би признао Косово, мимо тог истог Устава", рекао је Вулин.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести