Вулин: Има разлога за забринутост за безбедност председника

БЕОГРАД: Има разлога за забринутост и повећану будност када је у питању безбедност председника Александра Вучића, каже министар полиције Александар Вулин.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin  Foto:Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Он је за ТВ Пинк рекао да је Вучић стожерна тачка која гарантује политичку и економску стабилност у Србији, да је потребно само њега елиминисати да се изгуби политичка стабилност.

Говорећи о криминалном клану Вељка Беливука он је рекао да постоје индиције да је имао поједине људе у полицији који су га штитили.

Додаје да су имали људе којима су могли да се обрате када им се одузме блиндирано возило да им се врати, да окрену главу када нађу оружје код њих, имали су људе које зову када се ухапси неко од припадника њиховог клана.

Додаје и да су имали своје мете у полицији.

Постоје оперативна сазнања да су имали своје мете, а да ли би нешто урадили или не ја не могу да кажем, то ће потврдити истрага, рекао је он и додао да се сва сазнања достављају тужилаштву.

Напомиње да је посебна Радна група Министарства унутрашњих послова за Беливукову групу формирана 8. децембра 2020. године, а да је пре тога било пуно сазнања о њима.

Банда је, како каже, разбијена 4. фебруара 2021. године и да је то била кулминација једног озбиљно полицијског рада.

Подсећа да је током информативног разговора о везама са Беливуком полиграф одбио Славиша Кокеза, али и Дијана Хркаловић, а да је једино прихватила и прошла на полиграфу (старлета) Тијана Ајфон.

Говорећи о прислушкивању председника он је рекао да не постоји мера прислушкивања Александра Вучића, али да је на мерама било 26 људи за које се зна да су у комуникацији са Вучићем или неким од чланова његове породице.

Број незаконитих пресретнутних разговора расте. Делови Министарства унутрашњих послова су злоупотребљавали своја овлашћења тако што оду код надлежног судије, траже од њега могућност прислушкивања одређених лица, направе од њега неку легенду, траже меру, судија вам изда решење. Ви то радите не зато што је тај неко криминалац већ зато што знате да ће се чути с Александром Вучићем, рекао је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести