Вулин: Још једна лаж Харадинаја

НИШ: Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је забрана уласка на КиМ у посету КБЦ Косовска Митровица још један доказ да је косовски премијер Рамуш Харадинај "лажов" и да је још једном показано кршење свих споразума.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

"Рамуш Харадинај и његова влада су још једном доказали да су лажови који не желе Србе на простору Косова и Метохије. Они хоће територију, они хоће земљу", рекао је Вулин новинарима у Нишу, упитан да прокоментарише забрану уласка делегације Војног здравства, коју је требало да предводи, на КиМ у посету КБЦ Косовска Митровица.

Он је подсетио да је недавно Харадинај премијерки Ани Брнабић рекао да није тачно да је званичницима Србије забрањено да долазе на простор КиМ, те додао да је још једна лаж "раскринкана".

Вулин је истакао да то није највеће кршење споразума, подсетивши да Приштина није формирала ни Заједницу српских општина, те да је Хашим Тачи отворено рекао да је слагао кад је потписао Бриселски споразум и да му не пада на памет да испуни своју реч.

Каже да они хоће болницу у Косовској Миторвици, али неће лекаре у тој болници, који иначе већ шест година долазе у Косовску Митровицу и својим знањем помажу људима.

"Одлазе чак и у Грачаницу и такође помажу и Србима и Шиптарима. Не питају како се ко зове, него само питају од чега пате. Е таквим људима су они забранили да уђу на простор Косова и Метохије", истакао је Вулин.  

Он је додао да се нада да ће међународна заједница имати снаге да се обе стране уздрже.

"Не знам од чега ми да се уздржимо, ваљда да се уздржимо од помагања људима, да ће имати храбрости да казе да је ово још једно кршење споразума и да би морали да воде рачуна да је кретање људи загарантовано", навео је Вулин.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести