Вулин: Кара-Мурза своје лажи да правда пред судовима Србије и Русије

БЕОГРАД: „Свака будала може да има своје мишљење, баш као што сваки шпијун може да се представи као хуманитарни радник или активиста било које врсте.
vulin
Фото: MUP

Не знам у коју категорију спада руски опозициони политичар Владимир Кара-Мурза, али знам да је лажов који ће своје лажи морати да правда и пред српским и пред руским судовима, где год да будем могао да га тужбом изведем пред лице правде и доведем познавању истине”, изјавио је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

"Лажи да министар полиције Србије носи било какве податке било коме је опасна и срачуната подлост, како би се Србија приказала као несуверена земља којом други управљају", навео је Вулин у саопштењу.

Секретар Савета безбедности Руске Федерације господин Николај Патрушев, са киме сам се званично састао више пута, пријатељ је Србије и професионалац који зна да је поштовање закона и принцип равноправности у односима наших земаља мера свих ствари као и начин и његовог и мог рада, казао је Вулин.

Подсећајући да у Србији живе и раде хиљаде Руса, баш као што и хиљаде Срба живе и раде у Русији, министар наглашава да "ширењем лажи и о Србији и о Русији и нашим службама безбедности, покушава се унети немир и несигурност међу нашим држављанима, али и раширити србофобија и русофобија".

"Не ради то Кара-Мурза сам, ни из своје главе, баш као што га и тајкунски медији у Србији преносе без питања и провере. Ја ћу се бранити истином и законом", одговорио је министар унутрашњих послова Александар Вулин руском опозиционом политичару Кара-Мурзи, који је изнео лажи да су припадници руске опозиције прислушкивани у Београду и да је министар полиције Вулин предао транскрипте тих разговора секретару Савета безбедности Русије Патрушеву.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести