Вулин: Нисам убеђен у искреност Хрватске

БАЧКА ТОПОЛА: Министар одбране Алксандар Вулин изјавио је данас да није убеђен у искреност Хрватске, чија председница је председнику Србије Александру Вучићу упутила позив за посету.
vulin tanjug
Фото: Tanjug

"Не верујем да ће тамо бити дочекан онако како заслужује човек који долази с поруком мира и човек који се врло често супротстави јавности у Србији, да би омогућио да се разговара и да се у Хрватској чују неке боље речи и чују неки бољи тонови", рекао је Вулин одговарајући на новинарско питање.

Он је истакао да није убеђен у искреност и добре намере, на првом месту зато што је хрватска Влада ову посету покушала "да отежа, да је спречи и да је учини лошом, тражила некакве бесмислице и тражила сваки начин да до посете суштински не дође", саопштило је Министарство одбране.

Вулин каже да би веровао у искреност хрватске стране да су били у стању најпре да се уздрже од мржње.

"Веровао бих да су јединствено иступили пред председника Вучића, да су понудили конкретне теме о којима ће да разговарају, да су понудили да кажу да је време да се Бечки уговор коначно спроведе, да кажу да ће разговарати о исплати свих заосталих пензија, о враћању имовинских права протераним Србима, да ће им омогућити да се њихова имовина поново врати, да се њихов радни стаж уплати, онда бих био већи оптимиста", додао је Вулин.

Он каже да се боји да у Хрватској председник Вучић нема саговорнике с друге стране. 

"Искрено мислим да не треба да иде зато што толика количина мржње која га тамо очекује и толика количина мржње према њему и према Србима је нешто што није цивилизацијски. Хрвати имају због чега да се извињавају, ми то никада нисмо тражили, а они покушавају да саботирају и ову посету. Једноставно, сумњам у њихову искреност", рекао је министар Вулин.

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести