Вулин о нападима медија у Црној Гори и БиХ на Вучића

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да се нада да су оправдане оптужбе медија из Босне и Херцеговине и Црне Горе да председник Србије Александар Вучић ствара "српски свет", јер он, како је истакао, јесте председник свих Срба.
vulin
Фото: Tanjug / J.Mamula

"Последња оптужба у бошњачким и монтенегринским медијима јесте да Вучић ствара ''Српски свет''. Верујем и надам се да је оптужба истинита, Вучић треба да ствара Српски свет. Срби имају право да буду политички јединствен народ и да о кључним националним питањима одлучују заједно и да раде јединствено", навео је Вулин у саопштењу за јавност.

Он је истакао да "Београд мора да у себи и око себе окупи све Србе, а председник Србије је председник свих Срба".

"Вучић јесте председник свих Срба, и због тога могу само да га мрзе. И доста се Србија правдала што Срби вековима желе да буду једно. Срби желе да су уједињени и због те природне жеље и потребе немају ни коме ни зашто да се правдају... Ми Срби немамо једну државу, али можемо да имамо једну политику и једну вољу, и то није више ствар избора политичара. Јединство Срба је нужност без које нас неће бити", рекао је Вулин.

Нагласио је да су "Срби постали јединствен политички народ и боље је да се на ту чињеницу навикну сви који нападају Вучића што је ојачао Србију".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести