ВУЛИН ПОРУЧИО Запад и НАТО сматрају највећом грешком то што Србију нису уништили војнички

БЕОГРАД: Доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин поручио је, на конференцији посвећеној обележавању 25 године од почетка НАТО агресије на Србију, одржаној данас у Београду, да Запад и НАТО сматрају својом највећом грешком то што српски народ није уништен војнички 1999. године.
s
Фото: Youtube printscreen/RTV Pink Official

Вулин је, на скупу у Руском дому, поручио да се морамо много више бавити последицама НАТО агресије које трају и даље, оценивши да рат из 1999. године није престао и да се против Србије и српског народа у целини води и данас.

"Последице НАТО агресије нису само готово трајно тровање наше земље и ваздуха, нису само готово трајни покушај уништења српског народа, већ су покушаји успостављања политике која има за циљ уништења сваког другачијег погледа на свет, покушаја стварања света у коме нема места ни за Бога, ни за нацију, ни за породицу", поручио је Вулин. Додао је да Запад и НАТО сматрају да је њихова највећа грешка то што Србију нису уништили војнички и да то сматрају историјском грешком.

"То се неуспешно покушавало у најмање два рата. И то сматрају историјском грешком. Зато што то нису урадили војнички, покушали су то да ураде, и то је последица НАТО агресије, политичком окупацијом Србије од 5. октобра 2000. године до 2012. године, активним и промишљеним разарањем војске, полиције, а првенствено морала и моралних вредности", рекао је Вулин. Нагласио је да је уништавање морала највећа последица коју је НАТО агресија донела са собом, те да српски народ мора да се бори против таквих погубних последица. Вулин је рекао да је последица НАТО окупације и НАТО агресије из 1999. године, а која се односи на уништавање моралних вредности, важнија и од топљења тенкова и , како је рекао, "пљачкашких приватизација", које су спроведене одмах након петооктобарског пуча.

"Увођење аутошовинизма, проналажење појединаца који мрзе свој народ и траже оправдање за свако зло које је учињено сопственом народу. То је последица НАТО агресије. А онда дођете до тога да амерички амбасадор овде у нашој земљи саопшти да ће Шиптари на Косову бити наоружани најсавременијим противоклопним системима и да на то осим председника Вучића не одговори нити један српски министар, а о опозицији и да не говорим, е то је последица НАТО агресије када у један народ уведете страх чак и да се брани. То је наставак рата само другим средствима. Када је у највећем делу српске власти важније шта мисле у амбасади САД и Бриселу о њима, него шта о њима мисле српски народ и председник Вучић. То је разлог да прихватимо да смо једини народ у свету који не треба да се уједини, да прихватимо да је уједињење немогуће, да прихватимо да је Српски свет ружна и опасна идеја", рекао је Вулин.

Он је навео да, ако се прихвата да је нормално да се немачка нација уједини након два светска рата и свих, како је рекао, зверстава, а није нормално да се Срби уједине који су били на правој страни историје, онда су последице НАТО агресије непоправљиве, а да је на Србији да то не прихвати.

Конференцији посвећеној обележавању 25 године од почетка НАТО агресије на Србију присуствовали су и Јевгениј Примаков заменик министра спољних послова Русије и руководилац Росотрудничества – Федералне агенције по пословима Заједнице Независних Држава, сународника, емиграната и међународне хуманитарне сарадње, Владимир Чизов први заменик председника комитета Федерације за одбрану и безбедност, руски амбасадор Александар Боцан Харченко као и бројне личности из политичког и културног живота Србије и Русије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести