Вулин : Приштина жели да представи да нема хуманитарне кризе на КиМ

БЕОГРАД:  Камионима са робом које је Рамуш Харадинај послао на север КиМ Приштина је желела да представи да нема хуманитарне кризе у српским општинама и да има хране, каже министар одбране Александар Вулин и додаје да су ту акцију назвали хуманитарном, а да су заправо робу продавали народу без рачуна.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane, arhiva

"Акцију у којој отворите камион и продајете робу за кеш они су покушали да представе као хуманитарну. Шта је ту хуманитарно? Мислио сам да ће да деле нешто угроженом народу, а они дошли и продају робу, без фискалног рачуна, само за кеш. Они су навикли на кеш", рекао је Вулин за телевизију Пинк.

Он каже да је Приштина покушала да представи да нема хуманитарне кризе на северу КиМ, да има хране и да то они могу да обезбеде.

"Има хране на камиону, па се гребите и отимате, а нико не говори о укидању таксе да људи могу нормално да се снадбевају робом", нагласио је министар и додао да се сада говори само о последицама, а не говори о узроку, да се говори да нема хране, а не помиње се да су до тога довеле таксе од 100 одсто.

Приштина, како каже, заузела је став да таксе остају, али ће "хуманитарно да продаје робу са камиона". На све то, подсећа, међународна заједница ћути или стижу млака саопшења да Приштина треба да укине таксе.

"Ако мислите да треба да укине таксе кажите им - нема визне либеразације, замрзавамо вашу имовину, забрањено вам је кретање, убрзаће се рад суда за ратне злочине... Од њих стиже- нека обе стране нађу начин за дијалог. Какав дијалог? О чему да се прича када нисте у стању да обезбедите елементарни живот Срба", нагласио је министар.

Додаје да се све то ради да би Срби напустили север КиМ, јер Приштина не жели Србе већ само земљу.

"Шиптари никада нису желели да Срби буду део њиховог друштва. Они желе Косовску Митровицу, Лепосавић, Звечан, Зубин Потиок, али без Срба који тамо живе", закључио је Вулин.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести