Вулин: Србија ће бити фактор мира

БЕОГРАД: Србија ће бити фактор мира и на првом месту ће водити рачуна о свом народу и очувању добрих међусуседских односа, изјавио је данас министар за рад, борачка и социјална питања Александар Вулин.
aleksandar Vulin, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Вулин је гостујући на Пинку казао да је Србији стало да буде мира на сваком простору да би се држава могла развијати и да би била боља и успешнија.

"За рат је на жалост потребан само један", нагласио је Вулин, додајући да се на последње изјаве Едија Раме и Хашима Тачија о уједињењу Косова и Албаније мора одреаговати.

Он је подсетио да су досадашње реакције Србије на такве провокације биле одмерене, после чега смо, наводи, увек излазили као победници што се и сада очекује.

"Сада се Србија другачије гледа и поштује, њена реч има тежину. Међународна заједница је почела да верује у реч Вучића и зато се променила слика о нама", рекао је Вулин. 

Он је казао да су Тачи и Рама били у договору износећи своје ставове и додао да би то требало да буде претња и упозорење Европској унији.

Вулин је нагласио и да је приштинска и косовска политика увек била уцењивачка, али да је коначно ЕУ била више него јасна да је то више неприхватљиво.

Према његовим речима, представници Албаније и већине партије Албанаца сад више не користе термин "велика Албанија " јер је застрашујући појам, већ "природна Албанија" као прихватљивији термин.

Он је додао и да ситуација са дроном у Македонији није била случајна и да су албански националисти тиме желели да кажу оно што нису успели када је дрон летео у Београду, а такве ствари ће се, према његовој оцени, и даље понављати.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести