Вулин: Странци више не одлучују ко ће владати у Србији

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин коментарисао је писмо Драгана Ђиласа председнику групе Европске народне партије у ЕП Манфреду Веберу, уз поруку лидеру Странке слободе и правде да се жали погрешној адреси, јер, како тврди, странци више не одлучују ко ће владати у Србији.
vulin
Фото: Танјуг (Видео)/Александар Вулин

У саопштењу које је доставио медијима Вулин каже и да "Ђилас лако налази савезнике међу Шиптарима, а тешко међу Србима", што тумачи чињеницом да "када странци нападају Србију Ђилас је ту да их подржи, а када странци похвале Србију Ђилас је ту да их нападне".

"За Ђиласа мера свих ствари је степен мржње према Вучићу. Зато Ђилас лако налази савезнике међу Шиптарима, а тешко међу Србима", оценио је Вулин.

Вулин наводи и да Ђиласа није брига "колико његова мржња кошта Србију" и да је спреман да "угледом Србије плати сваки рачун" ако га неки странац подржи, уз закључак да Ђилас "плаче на погрешној адреси", јер странци више не одлучују ко ће владати у Србији.

Ђилас је у отвореном писму Веберу, који је у оквиру делегације ЕП био у радној посети Србији, навео да је велики део грађана Србије с неверицом саслушао његове изјаве о томе да с Александром Вучићем дели вредности и идеје борбе за независне институције, владавину права и слободне медије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести