Вулин: Западне силе лицемерне, бахате и безобразне

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је, поводом разговора руског министра одбране Сергеја Шојгуа са француским, британским и америчким министром, да су велике силе Запада лицемерне колико су и моћне, и да су бахате колико су и безобразне.
v
Фото: Tanjug

Када је председник Александар Вучић рекао да нећемо увести санкције Руској Федерацији, већ ћемо имати самосталну спољну политику, читава Европа и Сједињене Америчке Државе тражиле су да нам се уведу визе, да се Александар Вучић смени и да се Србима забрани да мисле. Када сам ја разговарао са Патрушевим, са секретаром Савета безбедности Руске Федерације, тражено је да се искључим из политичког живота. Када Александар Вучић добије орден од председника Путина, говорило се о томе да није искрен на европском путу и да Србија за то мора бити кажњена. А када амерички, француски и британски министри одбране разговарају са министром Сергејем Шојгуом, човеком кога су прогласили ратним злочинцем, онда је то све у реду и онда су то напори за очување мира, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин коментаришући разговоре француског, британског и америчког министра одбране са руским министром одбране Шојгуом, саопштено је из МУП-а.

Велике силе Запада су лицемерне колико су и моћне, бахате колико су и безобразне, неспособне да говоре истину баш онолико колико су биле неспособне да признају да су Србију бомбардовали без одлуке Савета безбедности и да је свако бомбардовање НАТО пакта у Србији било ратни злочин и ништа више. Лицемерне баш онолико колико од Србије траже да уведе санкције Руској Федерацији, али и да ћути о томе да је Србија била бомбардована и да нико никада није био кажњен за 82 убијене српске деце, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Наша Влада је искључиво Влада српског јединства

Министар унутрашњих послова Србије је, поводом лажних навода хрватских медија, вечерас изјавио да Србија нема ни источну, ни западну Владу, већ искључиво Владу српског народа

Свака Влада у чијем је формирању пресудно утицао Александар Вучић од 2012. године до данас, била је ни источна, ни западна, већ српска влада. Зато усташе могу да коментаришу формирање наше Владе, али морају да знају да смо ми само Влада српског народа и никога другог, истакао је Вулин, коментаришући лажне наводе хрватских медија да председник Вучић припрема промену курса политике Србије, саопштено је из МУП-а.

Знамо да им је тешко да разумеју да неко може да буде самосталан, да неко може сам да одлучује, али ово је српска Влада. Зато, можете да будете сигурни да ћемо водити рачуна о сопственим интересима изнад свега, да нико неће моћи да наређује ни овој, као што није могао да одлучује ни о прошлој влади. Док год Александар Вучић буде владао Србијом по вољи грађана Србије, Србија ће одлучивати сама о себи. Усташе то не могу да разумеју, изјавио је Вулин.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести