За 91 пројекат за националне мањине 30 милиона динара

БЕОГРАД: Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије објавило је на својој интернет страници списак од 91 пројекта који ће бити подржани са укупно 30 милиона динара из Фонда за националне мањине, саопштено је данас. 
1
Фото: Youtube Printscreen

" У складу с приоритетном облашћу за 2019. годину - култура, подржани пројекти усмерени су на јачање капацитета, дигитализацију, презентацију, промоцију и истраживања културне баштине, као и подстицања културног и уметничког стваралаштва припадника националних мањина", наводи се у саопштењу Министарства.

Пројекте реализују установе, удружења, фондације, привредна друштва и друге организације чији су оснивачи национални савети националних мањина, као и организације цивилног друштва које делују у области заштите и унапређења права и положаја припадника националних мањина, као и задужбине, фондације и конференције универзитета, односно академија струковних студија.

" Фонд за националне мањине активиран је 2017. године након 15 година застоја, а средства у овом фонду се од тада из године у годину повећавају, па су тако од предвиђених 1,8 милиона динара за 2017. годину, достигла 30 милиона динара колико је за овај фонд опредељено у овој години", саопштило је Министарство.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести