За Бошка Обрадовића две опомене због вређања

БЕОГРАД: Председница парламента Маја Гојковић изрекла је данас две опомене шефу посланичке групе Двери Бошку Обрадовићу, који је у свом говору вређао мандатарку и највише функционере назвао издајницима. 
Dveri, Boško Obradović  foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Обрадовић је у скупштинској расправи рекао да је председнику Александру Вучићу било битно да цео свет пренесе да Срби први пут за премијера добили жену, Хрватицу и лезбејку. 

Навео је да нема ништа против да жена буде премијер, наведећи да жена није издала КиМ, него Вучић, Ивица Дачић, Александар Вулин и Томислав Николић. 

Председница Гојковић је најпре прекинула излагање Обрадовића и поручила да неће дозволити да вређа мандатарку и било ког политичара назива издајником. 

“Немоте да будете једини посланик који ће добити казну. Вређате мандатарку и мислите да је то сасвим уреду, то нећу дозволити, а нарочито нећу дозволити такву дисквалификацију да је неко издајник и да је признао Косово. У Србији нико није признао КиМ”, навела је Гојковић.

Она каже да оно што износи Обрадовић није политички став, већ безобразлук. 

“Унапред вам кажем, ако у том тону желите да говорите можете да се жалите свим медународним факторима, ја ћу вас казнити зато што износите монструозне квалификације за људе који воде нашу државу”, поручила је Гојковић.
 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести