За пројекте у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи 2,5 милиона динара

БЕОГРАД: Координационо тело Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу објавило је конкурс за доделу средстава намењених пројектима од јавног интереса на подручју ових општина. 
bujanovac, tanjug ilustracija
Фото: Танјуг, илустрација

Конкурс је намењен регистрованим удружењима, а за пројекте је обезбеђено 2,5 милиона динара.

Максималан износ за који организација може да конкурише је 350.000 динара.

Новац је намењен финансирању пројеката од јавног значаја који се тичу стварања климе сарадње и разумевања свих заједница које живе у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, промовисања вредности ЕУ и процеса прикључивања Србије ЕУ.

Средства су намењена и за подстицање пројеката у областима културе, за омладински активизам, реализацију омладинских пројеката и укључивање младих у овим општинама у друштвене токове на регионалном, локалном и националном нивоу.

Право на конкурисање имају и она удружења која предложе пројекте који се баве темом спрецавања дискриминације, подстицања образовања становништва, укључујући и неформално образовање, као и за зближавање младих из Прешева, Бујановца и Медвеђе с вршњацима из других делова Србије, и друго.

Како се наводи у конкурсној документацији објављеној на порталу еУправа, пројекти могу да трају најдуже до 20. децембра ове године.

Рок за пријаву је најкасније до 28. јуна.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести