Забрањен рад Црвеног крста Србије са седиштем у Драгашу на КиМ

ПРИШТИНА: Тржишна инспекција у Приштини забранила је рад Црвеном крсту Србије са седиштем у Драгашу, тачније у селу Враниште у овој општини, саопштено је из инспекцијског одељења у овом месту на крајњем југу Косова и Метохије. 
pristina, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Како је саопштено из Тржишне инспекције, Црвени крст Србије у Драгашу већ годинама функционише мимо такозваних косовских закона и без регистрације у косовском систему. 

„Тржишни инспектор општине Драгаш је дана 30.01.2023. године око 17.15 часова, по позиву полиције, извршио преглед транспортног возила, у власништву (Црвеног крста Србије) према документацији, али одговорни нису доставили тачну документацију о регистрацији ове делатности за територију Косова, нису представили никакву дозволу за деловање од надлежних органа, нити од међународне организације и нису били у могућности да докажу тачне фактуре за ову робу која је била у товару. Осим нетачних података, у документима се Косово помиње неадекватним именом. Према одлуци Инспектората, на основу свега овога, забрањена им је активност до отклањања неправилности”, саопштила је инспекција.

У области Гора, где се налази Драгаш, већинско становништво су Горанци, функционишу школе и здравствени систем Републике Србије, као и локална самоуправа.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести