Заједничка седница влада Србије и Мађарске у Будимпешти у петак

Премијерка Ана Брнабић предводиће Владу Републике Србије на заједничкој седници с Владом Мађарске, која ће бити одржана у петак, 9. фебруара, у Будимпешти. Премијери и министри двеју влада разговараће о заједничким пројектима, регионалној сарадњи и унапређењу свеукупних билатералних односа Србије и Мађарске, речено је у саопштењу.
Ištvan Pastor  i Viktor Orban Foto: Vlada Mađarske
Фото: Иштван Пастор  и Виктор Орбан Фото: Влада Мађарске

Наведено је и да је планирано и потписивање споразума између две владе. Председница Владе Србије Ана Брнабић и премијер Мађарске Виктор Орбан учествоваће и на Пословном форуму Мађарска–Србија, а планиран је и сусрет премијерке Брнабић с председником Мађарске Јаношом Адером, прецизира се у саопштењу.

Мађарски премијер Виктор Орбан потврдио је у разговору с председником Скупштине Војводине и СВМ-а Иштваном Пастором посвећеност своје владе проширењу ЕУ на Западни Балкан

Мађарски премијер потврдио је посвећеност своје владе проширењу ЕУ на Западни Балкан. Орбан је то рекао у разговору с председником Савеза војвођанских Мађара у Србији Иштваном Пастором.Орбан и Пастор су, као је саопштено из кабинета мађарског премијера, разговарали, уочи мађарско-српског самита о сарадњи Мађарске и Србије.

Разговор је, како се наводи, био фокусиран на програме мађарске владе у којима се промовишу мађарске компаније у Србији, пренела је агенција МТИ.

Орбан и Пастор разговарали су и о општим изборима у Мађарској заказаним за 8. април.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести