Жандармерија раздвојила присталице СНС и Двери пред Скупштином

БЕОГРАД: Од вечерас испред Скупштине Србије су и припадници Жандармерије, који су око 18.35 сати дошли и распоредили се тако да раздвајају присталице Српске напредне странке и покрета Двери, који испред парламента дају подршку шефу посланичке групе СНС Александру Мартиновићу и посланици те странке Сандри Божић, осносно председнику покрета Двери Бошку Обрадовићу, који су од јуче у штрајку.
d
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Између те две групе је неколико метара празног простора у којем су искључиво припадници Жандармерије, јавља извештач Танјуга са лица места.

Симпатизери СНС узвикују "Ацо Србине", "Бошко фашисто" и "Ђиласе лопове", а ту је и мањи број окупљених који пружају подршку председнику Двери Бошку Обрадовићу, који узвикују "Бошко Србине".

Према незваничним најавама, очекује се да ће око 19 сати доћи већа група присталица Српске напредне странке, који дају подршку Мартиновићу и Сандри Божић,који од јуче штрајкују глађу због непоступања тужилаштва у случају Маријана Ристичевића, кога је у петак испред Скупштине Србије напала група присталица Бошка Обрадовића.


Инцидент испред скупштине, нападач приведен

На друштвеним мрежама објављен је снимак инцидента који се догодио вечерас на платоу испред Скупштине Србије, када је једна активисткиња опозиције опсовала једног од политичких истомишљеника, а он насрнуо на њу, а Блиц је објавио да га је полиција идентификовала и привела на саслушање.

Инцидент се догодио током вечери, када су се испред скупштине окупиле присталице СНС и Бошка Обрадовића.


Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Поред Мартиновића и Сандре Божић испред парлеманта су и посланици СНС-а Верољуб Арсић, Игор Бечих, Благомир Орлић, Владимир Ђукановић, Александар Маркових, али и социјалиста Ђорђе Милићевић.

На степеништу, преко пута напредњака, и даље је Бошко Обрадовић, данас поподне у друштву страначке колегинице Марије Јањушевић.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић


Ђилас међу демонстрантима,Обрадовић сишао до њега

Драган Ђилас је дошао вечерас са неколицином присталица испред скупштине, а са њим су Борко Стефановић, Срђан Миливојевић, Бранко Миљуш...

Ђилас је дошао до ограде испред степеништа пред скупштином, а Бошко Обрадовић му је у једном тренутку пришао и, кратко су разговарали.

Саобраћај на булевару испред скупштине је заустављен.


 

Фото: Танјуг/Тара Радовановић


Мартиновић позвао присталице да уваже Вучичев позив и разиђу се

Шеф посланика СНС Александар Мартиновић позвао је вечерас присталице те странке да уваже позив председника странке и Србије Александра Вучића и да се разиђу.

Он се обратио присталицама преко мегафона.

Захвалио им је што су дошли да дају подршку њему и његовој колегиници Сандри Божиц, у борби да Србија буде слободна демократска и правна држава и да и даље подржавају политику председника Вучића.

"У име председника Републике Србије и СНС Александра Вучицва молим вас да се полако разиђете својим куцама и желим да вам пренесем поруку председника да се спремите да се окупимо ускоро у што вецем броју", рекао је Мартиновић.

Своје обрацање завршио је речима "Живела Србија".

Посланици СНС пришли су до својих присталица, који узвикују "победа, победа", здраве се са грађанима, које је предходно позвао да се разиђу и оду својим кућама.

Поред Мартиновића ту су посланици Ђукановиц, Игор Бечић, Веруљоб Арсић, Дубравка Филиповски...

Мартиновиц се кратко задржао у разговору са грађанима.


Обрадовић од јуче штрајкује глађу, а своју одлуку о штрајку најпре је образложио као подршку посланику Шеварлићу, који је на тај начин протестовао због политике власти према питању КиМ, а касније - захтевом да се одложе избори, заказани за 21. јуни.

Подршку посланицицма СНС-а данас су дали и министар Зоран Ђорђевих и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, који су их обишли.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Испред парламента је присутна и полиција, а грађани се налазе иза ограде која је и данас испред парламента.

Све већи број грађана је и у Пионирском парку, преко пута зграде Скупштине.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести