ЗАПАДНИ БАЛКАН ВАЖАН ЕВРОПСКОМ БЛОКУ:  ЕУ помаже са шест милијарди евра за реформе

СКОПЉЕ: Европска унија планира да помогне земљама Западног Балкана да остваре реформе неопходне за интеграцију у европски блок инвестицијом од шест милијарди евра, поновила је данас председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен
evropska unija, freeimages
Фото: Freeimages.com, ilustracija

"Северна Македонија, Албанија, Србија, Косово, Црна Гора и Босна и Херцеговина треба да искористе ову прилику за проширење ЕУ и да раде да ускладе своје стандарде са стандардима европског блока", рекла је Фон дер Лајен у Скопљу, пренео је Ројтерс.

У оквиру четвородневне посете Западном Балкану Фон дер Лајен данас треба да стигне у Приштину. Током боравка у Приштини она ће се састати и са председницом привремених институција самоуправе Вјосом Османи. У уторак ће боравити у Подгорици, где ће разговарати са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем и премијером у техничком мандату Дританом Абазовићем.

Фон дер Лајен би требало да у Београд допутује у уторак поподне, где ће се састати са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић. У среду ће у Сарајеву разговарати са члановима Председништва БиХ и председницом Савета министара Борјаном Кришто.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести