Заседао Покрајински штаб за ванредне ситуације

НОВИ САД: Покрајински штаб за ванредне ситуације одржао је данас редовну седницу, којој је председавао командант Штаба, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

На дневном реду седнице пре свега је разматран извештај о раду Штаба за 2017. годину. У свеобухватном документу је истакнуто, да је Штаб у 2017. години радио у пуном капацитету, те да је благовремено реаговао у свим ситуацијама када је то било неопходно. То се посебно односи на почетак године који је обележен изузетно ниским температурама, као и ситуацијом када је град Вршац и насељена места задесила поплава. 

Током рада у протеклој години, Штаб је редовно комуницирао и координирао активности са свим релевантним чиниоцима на пољу заштите и спасавања, од Републичке владе и републичких органа, па до редовне комуникације са свим локалним самоуправама у АП Војводини. 

Чланови Штаба су усвојили и извештаје надлежних јавних предузећа – „Вода Војводине“ и „Војводинашума“, о стању спремности за спровођење одбране од поплава, активностима на одржавању и управљању водним објектима у сектору заштите од поплава, те о спремности заштите од пожара шума.  

Покрајински штаб за ванредне ситуације ће пуном динамиком наставити свој рад у 2018. години, према плану рада који је усвојен на крају 2017, с посебним освртом на изазове које носи летња температура.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести