Зекић: Штрајк ће трајати док се не казни ко је нацртао кукасти крст

БЕОГРАД: Председница Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Оливера Зекић рекла је данас да ће штрајк тог тела трајати док се не пронађе и не казни особа која је нацртала кукасти крст поред акронима РЕМ на згради у којој живи њен заменик Милорад Вукашиновић.
2
Фото: Youtube/ K1

Она је за сајт Удружења новинара казала да ће РЕМ наставити са нормалним процесом рада када надлежни органи пронађу и казне починиоца.

Зекић додаје да ће обустава рада трајати све док се не стекну нормални услови за рад, што како наводи, подразумева  престанак притисака у вези са одлуком о дозволи за пету фреквенцију, у које убраја и кукасти крст испред породичног дома Вукашиновића.

"Обустава рада ће трајати док се не стекну здрави услови рада, што подразумева да престане хајка Нове С, Н1 и одређеног опозиционог дела друштва и цивилног сектора који траје већ годинама. Захтев је да престану притисци и да надлежни органи пронађу и казне особу која је нацртала овај знак испред зграде мог заменика“, истакла је.

Минимум процеса рада ће, у складу са Законом о штрајку, како каже Зекић, бити испоштован.

"Радиће људи који раде на одржавању система и мониторинга. Испоштоваћемо све услове Закона, али није на мени како ће то ићи", рекла је.

Зекић подсећа да за време трајања штрајка Савет РЕМ-а неће донети ни одлуку о дозволама за зону покривености Авала, као ни за подручје Града Београда.

"Не штрајкује само Савет РЕМ-а него и запослени у РЕМ-у. Нећемо одлучивати ни о чему - не само о дозволи за пету фреквенцију, већ ни о осталим дозволама. Обустављамо и редовне процесе као што је наплата дугова", апострофирала је председница Савета РЕМ-а.

Савет РЕМ-а је саопштио раније да ће рад овог регулаторног тела бити обустављен, а као један од разлога наведена је "озбиљно угрожена независност у раду и безбедност чланова Савета, као и свих запослених у РЕМ-у".

У саопштењу је неведно да је на улазу у зграду Вукашиновића јуче нацртан кукасти крст, уз акроним РЕМ, а да се овај нацистички симбол нашао испред његовог породичног дома и пре неколико месеци.

Истиче се да су запослени у РЕМ-у годинама уназад "изложени притисцима дела опозиционих политичких странака, независних медија и дела организација цивилног сектора", као и да они "директно угрожавају његову независност у раду".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести