Жене у политичком животу: Тимски рад побеђује изазове

НОВИ САД: Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и покрајински секретар за финансије Смиљка Јовановић обратиле су се на конференцији „Жене у политичком животу“, која је у организацији Женске парламентарне мреже одржана у Скупштини АП Војводине.
dragana milosevic smiljka jovanovic
Фото: vojvodina.gov.rs

У оквиру интерактивне сесије посвећене оснаживању жена за учешће у политичком животу, Драгана Милошевић и Смиљка Јовановић представиле су учесницима конференције своја виђења, мишљења и искуства у досадашњем политичком раду.

Смиљка Јовановић рекла је да је из привреде дошла на функцију покрајинског секретара за финансије. Она је истакла да јој аргументовани ставови и тимски рад омогућавају да се успешно избори с изазовима и препрекама у политичком животу и послу који ради.

Истог виђења је и секретар Драгана Милошевић која је истакла да се политиком бави 18 година, те да има довољно политичког искуства да се аргументовано избори за своје место.

Као неко коме је професија музика, као опонент политици, а нарочито данас када сам на месту покрајинског секретара, могу да кажем да се и такве ствари могу усагласити, када имате добар тим сарадника, када сте први међу једнакима и када су вам резултати главни циљ, рекла је Драгана Милошевић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Учеснике конференције поздравио је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор који је изразио је велико задовољство што Женска парламентарна мрежа Скупштине АП веома успешно ради и што је Скупштина АПВ место на којем се деценијама уназад интезивно разговара о људским правима.

У првој панел дискусији на конференцији, којом је модерирала Миа Страјин, координаторка Женске парламентарне мреже Скупштине АП Војводине, пажња је била посвећена изазовима, препрекама и искуствима жена у политичком животу.

Фото: vojvodina.gov.rs

О својим искуствима и ставовима на ову тему говориле су Маја Гојковић, председница Народне скупштине Републике Србије и прва жена градоначелница у историји Новог Сада, Душанка Голубовић, градоначелница Града Сомбора и мр Латинка Васиљковић, председница Општине Оџаци.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић нагласила је да се Србија налази на 24 месту у свету по заступљености жена у парламентима, међу 10 у којима су жене на челу Владе и међу 55 држава у којима је на челу државног парламента жена. Према њеном мишљењу, солидарност међу женама мора бити већа како би се постигло веће учешће жена на јавним функцијама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести