Живковић: Неопходно обједињавање опозиције

ЈАГОДИНА: Нужно је обједињавањење нормалне, здраве демократске опозиције у Србији у нешто више од коалиције што би могли да зовемо савезом странака, изјавио је у Јагодини председник Нове странке Зоран Живковић.
zoran zivkovic RHA
Фото: Dnevnik.rs

Ако буде постављено на здраве темеље, ако буде осмишљено и добронамерно обједињавање опозиције апсолутно неопходно, екао је Живковић.

"Са друге стране су се увезали и направили чврсту коалицију примитивизам, корупција и криминал. Морамо да дамо прави одговор, а то је широка демократска коалиције, односно нешто више од тога што би могли да зовемо савезом странака", рекао је Живковић на отварању просторија Нове странке у Јагодини.

Он је додао да после београдских избора Драган Ђилас има највеће право да предлаже такву иницијативу. "Појавила се иницијатива Ђиласа, али још увек највећи број странака није добио ни директно обавештење о томе, нити директан позив за разговор.

Потпуно је логигчно да Ђилас буде у врху те коалиције. Када се формирају велики савези, онда ту постоји уже руководство које то афирмише и ради. Треба афирмисати људе као кандидате за разне функције", истакао је Живковић.

Он је констатовао да ће парлемантарни избори бити расписани пре 2020. године и да опозиција мора увек да буде спремна за изборе, као и да их иницира, те да спремност зависи од „активизма и мало храбрости".

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести