Живковић: Озбиљни људи који се баве политиком не беже с мегдана

БЕОГРАД: Председник Нове странке Зоран Живковић изјавио је данас у парламенту да озбиљни људи, који се баве политиком и не стиде се због тога, не беже са мегдана него се боре за то да Србија буде нормална земља.
zoran zivkovic
Фото: Танјуг/ Бојан Стекић

На питање новинара ко се стиди, Живковић је одговорио да су то сви они који не смеју да говоре на митинзима, који се крију када их новинари зову да дају изјаву и верују да је бојкот право понашање.

Живковић је такође навео да се више неће бавити Савезом за Србију који је, каже, прогласио бојкот и за који су рекли да је већ успео. "Честитам им на томе и више се нећу бавити њима. Нећу их поменути до 27. априла, дан после избора", рекао је Живковић.

Поновио је да не постоји пример у историји да је бојкот успео.

Странке које излазе на изборе, каже Живковић, имаће могућност да учествују у дуелима на телевизији и да прозивају у кампањи кривце за актуелно стање у друштву.

"Сад ако се плашите да вас они питају - што си ти молио мене да будеш председник неког савеза или што си ти са мном у власти ''ту и ту'', што си ти ово или оно - онда не треба да се баве политиком", рекао је Живковић.

Он је навео и да неће правити коалиције по сваку цену и да ће моћи да сарађује само са онима који препознају вредности Нове странке, а међу њима су, каже, "неки појединци из неких партија које наводно бојкотују или не бојкотују изборе".

Живковић је тако одговорио на питање, да ли би на изборе, уколико се одлучи да учествује, изашао самостално или у коалицији, те поновио да ће одлуку о изласку донети након што избори буду расписани и да ће, како каже, све бити познато за недељу, две дана.

Упитан да ли види неког на политичкој сцени који дели вредности Нове странке, Живковић је казао:

"Слабо. То су неки појединци из неких партија које наводно бојкотују или не бојкотују изборе, али на жалост од ових самозваних великих партија, не", рекао је Живковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести