Аруновићева 19, Величковићевој 21. место

После гађања ваздушним оружјем на Олимпијским играма у Рију, на реду је МК оружје, али наши стрелци и даље не бележе добре резултате.

 Бобана Величковић била је на добром путу да се, после финала ваздушним, домогне и борбе за медаљу МК пиштољем (30 метака прецизна + 30 метака брза паљба), али је на крају заузела 21. место, док је Зорана Аруновић била 19. Обе су погодиле 576 кругова (Зорана је испред Бобане, јер је имала више „унутрашњих“ центара). У финале је водио резултат од 582 круга.

Такмичење је добро почело за наше девојке. После првог дела квалификација, односно прецизне паљбе, Бобана Величковић је држала друго место са укупно 295 кругова (од могућих 300). а Зорана Аруновић је била четврта са 293.

Трку у конкуренцији 40 такмичарки је са 297 кругова водила Гркиња Ана Кораки, која је ваздушним пиштољем освојила бронзу. После прецизне уследила је брза паљба, што је тежи део ове дисциплине. Величковићевој, која је ваздушним пиштољем освојила седмо место, брза паљба је слабија страна, па је она до краја погодила само 281 круг.

Аруновићева је била нешто прецизнија са 283 круга, али и то је било слабије од онога што она може. На крају квалификација, најбоља је била светска првакиња Кинескиња Ђинђинг Жанг са 592 круга (од тога чак 299 брзом паљбом) и за круг надмашила олимпијски рекорд шампионке са ОИ у Лондону Ђангми Ким (Јужна Кореја), која неће одбранити титулу. Корејка је заузела девето место и није се пласирала у финале.
У среду на ватрену линију од наших стрелаца излазе Димитрије Гргић и Дамир Микец малокалибарским пиштољем.

Г. М.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести