Баскеташи Новог Сада освојили турнир у Москви

Баскеташи Нови Сад Al Wahda освојили су челенџер у Москви, пошто су у финалном мечу савладали Пиран из Словеније са 21:19.

Српски тим је у Москви наступао у саставу: Душан Домовић Булут, Марко Савић, Дејан Мајсторовић и Марко Ждеро.

Турнир у Мосвки важи за незванично Светско првенство због јаке конкуренције, а ово је једини трофеј који је недостајао Новосађанима.

"Коначно смо освојили Москву! Ово је један од најтежих турнира. Титула нам је измицала у последње три године. Искрено, да ме је неко питао, вероватно бих мењао једну титулу са World Tour-a за овај турнир. Сад кад смо га освојили, осећамо се комплетним", рекао је капитен тима Душан Домовић Булут након меча.

Према његовим речима, сваку утакмицу играли су као да је финална.

"Ово је био турнир на коме се свака утакмица играла као да је финална. Свакако најтежи меч је био у самој завршници против Пирана, што и резултат показује. Поред нас, мислим да тренутно играју најбољи баскет на свету. Меч је био невероватан, резултатски напет. Надам се да ћемо играти светско финале са њима", закључио је Булут.      

Новосађане након освајања турнира у Мосвки чекају World Tour у Јапану, затим Праг, челенџер у Букурешту, па турнири у Београду и Новом Саду.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести