Борковић трећи у Европи      

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је треће место у генералном пласману ТЦР Европа шампионата, пошто је на последњој трци у сезони, воженој на стази Каталуња у Барселони; остао без пласмана.Томе је допринео незапамћени инцидент, у којем су га чак тројица возача намерно избацила са стазе.
dusan borkovic, tanjug dimitrije goll
Фото: Tanjug

Захваљујући импресивној сезони, Борковић је апсолутно најзаслужнији што је његов тим у генералном пласману освојио друго место, пошто је на свом салду сакупио више бодова него остала тројица клупских колега заједно.

Возач НИС Петрол тима је и на последњем тркачком викенду демонстрирао је шампионску класу, пошто је у суботу на првој трци освојио друго место у конкуренцији 32 возача.

На јучерашњој трци, већ после неколико кривина у првом кругу, тандем Хел рејсинг тима - Фајлс и Таши - закуцали су се у Борковића, готово га избацивши са стазе, да би после неколико секунди, потпуно неспортски Микел Аскона ударио Хјундаи нашег возача, окренувши га и пославши право на Ташија, па су обојица излетели ван стазе.

- Завршила се трка, завршила се и сезона. Не могу рећи да сам срећан, али сам макар завршио као трећи у генералном пласману. На старту трке била је тотална лудница, Фајлс и Таши готово да нису ни кочили. Таши ме је ударио и поломио ми точак. Да сам завршио трку у првих десет, био бих други у укупном поретку, али тако је - како је, не могу да вратим време. Несхватљиво ми је да је Михелис, који је возио да помогне Хјундаију, био спорији од мене читавог викенда. Потпуно ме је затворио и бацио на шљунак - рекао је Борковић после трке.

Свеједно, и овај резултат је огроман успех, што најбоље потврђује заинтересованост бројних светских тимова за Душана Борковића, чији потенцијал и квалитет су на таквом нивоу да је питање дана када ће се најбољи српски аутомобилиста овенчати титулом.

 С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести