Четири српска тима у четвртфиналу баскет турнира у Београд

БЕОГРАД: Четири српска тима пласирала су се у четвртфинале реномираног ФИБА баскет турнира, који се овог викенда одржава у Београду.
1
Фото: Tanjug

У борби за полуфинале у недељу састаће се: Београд - Земун, Рига - Врбас, Вентспилс - Љубљана и Нови Сад - Лозана. Први четврфинални меч на програму је у 18 сати, а финални дуел ће се играти са почетком у 21 сат и 15 минута.

"Временске прилике нам не иду на руку. Уколико буде било обилних падавина, како то најављује РХМЗ, цео програм преселићемо у велику халу београдске Арене и за то дугујемо велику захвалност директору највеће дворане на Балкану Горану Грбовићу, који је имао разумевања и пружио нам велику подршку у организацији целог догађаја. Улаз за све посетиоце ће бити слободан, предвиђен је богат забавни програм, наступ популарне музичке групе ТХЦР и користим прилику да позовем публику да дође и ужива у врхнском баскету. После Стефана Марковића који се нама био првог дана, специјални гости у недељу биће српски репрезентативци Мирослав Радуљица и Немања Бјелица", изјавио је Никола Копривица директор београдског ФИБА 3x3 баскет челинџера.

Општи је утисак да је овај турнир надмашио сва очекивања:

"Утисци су заиста феноменални. Трибине су биле пуне, а најзанимљивији меч првог дана био је дуел између Новог Сада и Београда који су после велике борбе добили Београђани. Гледалиште је било испуњено до последњег места, атмосфера је била фантастична и то је најбољи показатељ да београдска публика и те како воли 3x3 баскет и да Београд заслужује овакав турнир. Нема сумње да је организација ФИБА челинџера у нашем главном граду била пун погода", казао је Копривица.

Све похвале на рачун Београда као домћина овог 3џ3 баскет спектакла стигле су и од стране ФИБА супервизора Лубомира Котлебе:

Ово је најбоље организован ФИБА челинџер до сада и слободно могу рећи да је што се тиче организационог дела овај тунир у рангу са мастерс турнирима. Све честитке Београду и нашим домаћинима, који су заиста урадили фантастичан посао", констатовао је Котлеба.

Београдски ФИБА 3x3 челенџер један је од 23 оваква турнира који се организују у целом свету. Наградни фонд износи 40 хиљада долара, а две првопласиране екипе избориће пласман на мастерс турнир који се игра у Прагу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести