Ћирковићева и Аличић шампиони омладинске „Златне рукавице“

БЕОГРАД: Млада српска боксерка Сара Ћирковић и талентовани српски боксер Семиз Пиња Аличић победници су омладинске "Златне рукавице" која је одржана у СЦ Раковица, уз учешће 113 такмичара из шест земаља.
bokserski savez srbije
Фото: Dnevnik.rs
Ћирковић, сребрна девојка са ЕП 2020, у финалу је савладала Анђелу Илић, такође из Србије.
 
За најборбенији пар проглашене су Румунка Габријела Лазаров и Македонка Моника Стојковска, најбоља страна боксерка је Румунка Лоредана Марин, а њена земљакиња Алина Црету проглашена је за најбољу техничарку.
 
Румунке су изабране за најбољи тим.
 
Пиња Аличић је у финалу савладао Румуна Кристинела Мазаренуа.
 
Најборбенији пар чине српски боксер Омер Амеровић и Румун Марко Манеа, најбољи техничар је Раско Симић, најбољи страни борац долази из Румуније и реч је о Јулијану Думитреску. Трон намењен најбољој мушкој селекцији припао је репрезентацији Србије.
 
Председник Општине Раковица Милош Симић уручио је главне награде “Златне рукавице” и трофеје намењене најбољим репрезентацијама.
 
Легенде бокса Мирко Пузовић, Тадија Качар и Мујо Бајровић уручили су трофеје намење најбољим техничарима, најборбенијем пару, као и најбољим страним борцима.
 
Такмичење је одржано под строгим мерама заштите, уз стриктно придржавање епидемиолошких мера прописаних од Кризног штаба Владе Србије, без публике, уз директан ТВ пренос полуфинални и финалних мечева на каналу ТВ Арена Фајт.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести