Давор Штефанек најбољи спортиста АП Војводине

Олимпијски шампион, рвач Давор Штефанек је, по други пут, изабран за најбољег спортисту Аутономне покрајине Војводина. Освајач златне медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру

обележио је 2016. годину и заслужио вредно признање, што је још једном и на најбољи начин потврдио буран и дуготрајан аплауз свих присутних у сали. Треба нагласити да је конкуренција за “Дневников” трофеј била је изузетна, јер се у њој нашло чак осам освајача медаља с највећег спортског такмичења у протеклој години. Штефанеку су велики пехар уручили градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и генерални директор компаније “Дневник Војводина прес” Душан Влаовић.

- Други пут сам понео звање најбољег спортисте Војводине - рекао је Давор Штефанек. - Пре две године, када ми је то пошло за руком први пут, рекао сам да ми је циљ 2016. година и Олимпијада у Рију и обећао сам медаљу с ње. Драго ми је што сам вас све обраовао, а свако од признања које добијем има своју специфичну тежину. Исто је и с овим, “Дневниковим” и сада могу да поново обећам одличан резултат и златну медаљу на Европском првенству које се одржава 2017. године у Новом Саду.

У сјајном амбијенту сале Хотела “Нови Сад”, пред великим бројем наших драгих спортиста, пријатеља и гостију, одржан је јубиларни, 60. “Дневников” избор за најбољег спортисту Покрајине. У друштву оних који су својим остварењима задивили јавност у Србији, нашли су се и еминентни гости из свих сфера друштво-спортског миљеа Новог Сада и АП Војводина, међу којима су били градоначелник Милош Вучевић, покрајински секретар за омладину и спорт Владимир Батез и Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа задуужен за омладину и спорт.

Новинари спортске рубрике “Дневника”, што је део наше традиције, изабрали су најбоље у 22 спортске гране, а уредник Бранислав Пуношевац је свима награђенима уручио ручне часовнике, које смо обезбедили у сарадњи с компанијом “Берић сатови и накит”. У години која лагано остаје за нама, у средишту пажње спортске јавности била је Олимпијада у Рију, која је у највећој мери определила жири да одлучи коме ће припасти ласкаво признање. По троје спортиста били су у конкуренцији у свакој од грана спорта, а најбољи међу њима добили су вредне награде.

Прво место на нашој вечној листи заслужио је, дакле, Давор Штефанек, на другом месту нашли су се сребрни кајакаши из Рија Марко Томићевић (Вал, Сремска Митровица) и Миленко Зорић (Земун). Томићевићу је пехар уручила главна и одговорна уредница “Дневника” Нада Вујовић, а сјајни спортиста је том приликом рекао:

- Захваљујем се “Дневнику” на награди. али и на томе што истрајава, ево, пуних 60 година на проглашењу најбољег спортисте Војводине. Велика је част бити другопласиран на овој листи и поносан сам на ово достигнуће.
Трећа је била атлетичарка Ивана Шпановић (АК Војводина).

Наша редакција је сатовима наградила и параолимпијце Бориславу Перић Ранковић (Спин, Нови Сад), Ласла Шурањија (Нови Бечеј), Наду Матић (Спин) и Митра Паликућу, који су у далеком Бразилу, под геслом “хероји сваки дан”, освојили медаље и обрадовали јавност у Србији. Њима је, уз нове искрене и топле аплаузе, поклоне уручио Драган Берић, власник компаније “Берић сатови и накит”.

Сходно традицији, уручена су и специјална признања за достигнућа у разним сферама спорта, која је уручио Леонид Бабић, директор регионалног центра “Ђенерали осигурања” за Војводину, иначе генералног спонозра наше приредбе. Ове награде добили су СТКИ Спин Нови Сад, тренер Одбојкашког клуба Војводина Неyад Османкач, најбољи баскеташ света Душан Домовић Булут, фудбалски судија Милорад Мажић и новинар Михајло Поповић. 

A. Предојевић

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА
„Дневник” мерило вредности

Престижном „Дневниковом“ избору најбољих спортиста Војводине присуствовао је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Он је том приликом истакао да је као Новосађанин поносан на све оно што наш лист представља и што симболизује.

- Честитао бих свим запосленима у „Дневнику“ предстојећи велики јубилеј, 75. година од излажења првог броја јединог дневног листа на српском језику, на ћириличном писму, у Војводини и шездесетогодишњицу избора најбољег спортисте покрајине. Чињеница је  да су овде представници спортске елите покрајине, Србије, па и овог региона, тако да је „Дневник“ очигледно препознат као мерило, права адреса, која одређује какви смо били на спортском плану.

Честитам директору „Дневника“ Душану Влаовићу на јубилеју, лауреатима и свим добитницима на наградама, а надам се да ће следеће године избор бити још тежи и да ће наши спортисти освојити још више одличја – рекао је новосадски градоначелник Милош Вучевић.

Ј. Г.
 

ДУШАН ВЛАОВИЋ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР КОМПАНИЈЕ “ДНЕВНИК ВОЈВОДИНА ПРЕС”
Сјај олимпијских медаља одредио редослед 

Генерални директор компаније “Дневник Војводина прес” Душан Влаовић је поздравио све присутне и потом додао:
- Желим да се захвалим свим досадашњим лауреатима с наше листе, олимпијским, светским и европским шампионима, за све оно што су урадили током свијих каријера.

Посебно поздрављам градоначелника Милоша Вучевића, осведоченог пријатеља спорта и “Дневника”, као и покрајинског секретара за спорт Владимира Батеза. Ово је 60. избор за најбољег спортисту Војводине, који се уклопио с прославом 75. годишњице живота нашег листа. По томе је “Дневник” најстарији у Србији, одмах после београдске “Политике”. 

Наш лист поклања велику пажњу спорту и нема разлога да тако не буде и у будућем времену. Чак осам освајача олимпијских медаља нашло се у конкуренцији за ласкаво признање, па задатак новинара наше Спортске рубрике није био ни мало једноставан. Ипак, они су се руководили резултатима отвареним на Олимпијади, односно бојом медаље коју су тамо освојили. Сигуран сам да млади нараштај у Војводини и Србији нема боље узоре од ових девојака и младића који су пред вама. Свима вам честитам предстојеће божићне и новогодишње празнике и желим вам сваку срећу уз наступајућој 2017. години - истакао је Влаовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести