58. Дневников турнир: Хрватске екипе поново на Спенсу

У понедељак, 12. децембра, закључићемо листу учесника 58. Дневниковог турнира у малом фудбалу.
1
Фото: Архива/НК Борац

Четири дана пре подвлачења линије испод збира учесника, значајна је оцена о великом интересовању за такмичење у млађим узрасним категоријама. Школе фудбала, али и регистровани клубови, као и друштва из градских квартова, знатно пре рокова попуниле су планирани костур жреба.

Турнир ће поново имати међународни предзнак, с обзиром на то да су два клуба из Хрватске потврдила учешће у сениорској конкуренцији: Борац из Боботе и Општина Маркушица. Њихово успостављање сарадње с турниром, пре годину дана, иницирао је генерални конзул Србије у Вуковару Александар Накић. 

- Моја улога на позицији генералног конзула Републике Србије у Републици Хрватској, поред рада на успостављању образовања и информисања на матерњем језику, заснива се и на помоћи у оснивању и раду клубова и удружења, њиховом повезивању с пословним и другим субјектима у матици – рекао је Накић. - Радимо на унапређењу њихових свеукупних привредних, научних, културних, информативних, али и спортских веза са Србијом. С обзиром на традицију и углед Дневниковог турнира у малом фудбалу, природно је да наши клубови буду део спектакла у дворани Спенса. Организаторима турнира захваљујемо на разумевању, а Дневнику срдачне честитке поводом 80 година постојања и рада, у чему деценије „Дневниковог” турнира заузимају завидно место.

Коначни календар и сатницу такмичења организатори ће саопштити у понедељак, 12. децембра, на конференцији за медије. Извесно је да је жреб 14. децембра, уз пренос на Јутјуб каналу, док су финалне утакмице у свим категоријама на програму 15. јануара.

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести