ДНЕВНИКОВ ТУРНИР: РТВ Војводина ипак у осмини финала

Први део 56. традиционалчног “Дневниковог” турнира у малом фудбалу је практично завршен, и сада је познато свих 16 екипа која ће играти у нокаут фази, а то су: Пет пријатеља, ОЗЗ Ловренац, Кафе Хогар, Мимада лајн, Бровел виљушкари, Лампоне, РТВ Војводина, Кафе Панда, Хрубик Волво, Аутогалант, Цанекс. Ауто Арис и Братис паб, а у уторак ће Аутоспорт и Макс бет одлучити којој екипи ће припасти прво место у групи у међусобном окршају. 
е
Фото: Д. Иванић

Један од највећих фаворита за освајање нашег турнира у конкуренцији сениора екипа Макс бет потврдила је улогу фаворита против Гумапласта и забележила једну од најубедљивијих победа на турниру. Стварали су шансе играчи Макс бета, а требало им је пет минута да прву реализују преко Милана Чичића који је добро шутирао после г корнера. Наставили су се брзи напади, могао је вођство да  увећа Мирослав Живојнов, али је био непрецизан, да би ипак, Милан Чичић у следећем минуту био прецизан са пенала за 2:0. До одласка на одмор погодима Небојше Деснице и Горана Недића Макс Бет је имао великих 4:0, ништа ије променило ни у другом полувремену. Небојша Десница је два пута погодио мрежу Гумопласта,а у лситу стрелаца упиосао се и Убовић.

Искусни састав Бровел виљушкара дошао је до минималне и тешке победе над ДП тимом. Виљушкарци су повели са пенала преко Слободана Живића већ у 4. минуту крунисавши теренску инцијативу. Требало је неколико минуту ДП тиму да се ослободи притиска и да изједначи преко Самира Топлице у 9. минуту. Ипак, на одмор се отишло са предношћу Бровел виљушкара од 2:1,  у наставку “виљушкари” су преко Бориса Балиновића повећали вођство, а два минута пре краја гол наде за ДП тим постигао је Назми Иброли. Покушавао је ДП тим да избори барем бод, али је екипа Бровел виљушкара одржала вођство и славила победу.

У сусрету младости и искуства дошло је до поделе бодова. Млади играчи Фермеса дали су све од себе да помрсе рачуне номиналном фавориту и веома искусним играчима из екипе Братис паба (бивши Цариград). Фермес је повео у 12. минуту када је Иван Пете реализовао скривљени пенал, а са друге стране у 14. минуту могао је да се реваншира Вуковић са пенала, ли је његов шут одбранио Војводић. Ипак, нагомилали су прекршаје играчи Фермеса, па је пенал са девет метара за Братис паб искористио Аурелије Рашиован. Бојан Вуковић довео је Братис паб у вођство у 17. минуту и чинило се да ће искуство ипак превладати, али Ферме је заиграо много боље и изједначио шутем из даљине Ненада Лалића у 24. минуту. Аурелије Рашиован поново је донео предност искуснијем Братис пабу са пенала, али меч је ипак, завршио најправеднијом поделом бодова. 

Са добром игром наставили су фудбалери Кафе Панде, који су у последњом утакмици првог круга победили Лемикс (3:0).  Дуго се чекало на први гол између Кафе Панда и Лемикса, да би у последња два минута најпре Милан Ковачевић, а потом и Дејан Зукић одвели “кафеyије” на одмор. Управо Дејан Зукић био је стрелац новог поготка за Кафе Панда почетком наставка .

Фудбалери Аутоспорта су још једном показали снагу, савладали су) екипу Белгије из Жабља и то убедљиво. Милан Џанковић је већ у 4. минуту затресао мрежу Жабаљаца, а шансу да повећа предност Аутоспорта прокоцкао је Добривоје Велимир, који је из пенала (три корнера) погодио стативу са спољашње стране. Са линије пенала, досуђеног после прекршаја, сигуран стрелац био је Драган Квачић. Уследила су два експресна гола Немање Секулића и Добривоја Велимира за вођство од 4:0, а потом су се у листу стрелаца уписали још Немања Крстић, као и  Добривоје Велимир.

Фудбалери Ценекса и Пет пријатеља из Темерина одлучивали су о првом месту у првој групи. После уједначене и изузетно борбене игре славили су Тремеринци 3:2. Мреже су дуго мировале, за нијансу су играчи Ценекса деловали агилније, а у два наврата Пет пријатеља је спасао голман Томић. Који минут пре истека првог полувремена са готово пола терена Немња Миљановић изненадио је голмана Ценекса Дејана Шивољитског. Непосредно пре одласка на одмор Пет пријатеља је изнудио трећи корнер, а пенал је сигурно извео Филип Кљајић. Наставак је протекао у доминацији фудбалера Ценекса, али су на крају ипак славили Темеринци. 

Меч између Кафе Козма и РТВ Војводине одлучивао је о другој позицији у групи. Милан Самарџија је довео Кафе Козму у 2. минуту у вођство да би Марко Леваја из игре, а потом и из пенала преокренуо резултат (2:1) у корист РТВ Војводине. Управо Леваја је пет минута пре краја меча, такође из пенала (трећи корнер), довео екипу РТВ до толико жељеног вођства од два гола(3:1).

Јучерашњи програм по правилу су започели млађи. Играли су Мађионичари и Каза Бјанка у конкуренцији кадета. Иако су Мађионичари били у подређеном полжају имали су неколико солидних прилика из полуконтри које нису реализовали, а Каза Бјанку је у вођство довео Лука Јухас крунисавши лепу акцију. Могли су Мађионичари брзо до изједначења, али пенал није искористио Алекса Батос. У другом полувремену Мађионичари су преузели контролу над утакмицом, стварали прилике и корнере те је са новог пенала изједначио Димитрије Девушић. Могла је Каза Бјанка убрзо до новог вођства, али је Пекановић био непрецизан, а то им се експресно осветило. Нови пенал за Каза Бјанку реализовао је Давид Чавић, а Алекса Батос се искупио за ранији промашај и у последњем минуту сусрета поставио коначних 3:1.       

Резултати

Кадети

Мађионичари – Каза Бјанка        3:1

МГМ Пламен компани – НПР Пантић     1:2

Сениори

Гумопласт – Макс бет 0:7

Бровел виљушкари – ДП тим       3:2

Братис паб – Фермес 3:2

Кафе Панда – Лемикс   3:0

Аутоспорт – Белгија   6:0

Цанекс – Пет пријатеља     2:3  

РТВ Војводиона – Кафе Козмо     3:1  

Фото: Д. Иванић

 
Уторак, 8. јануар  

16.00:  ФК Цемент – ЖФК Војводина (мп)

16.35: Макс бет -  Ауто спорт (с)  

Осмина финала сениори

17.10: Мимада лајн - Бровел виљушкари

17.45: Кафе Панда - Римски оил

18.20: ОЖ Ловренац - Кафе Хогар

18.55: Хрубик Волво – Аутогалант

Г. Ковач  

М. Ристић

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести